Hlavní obsah

Plíšková - Linetteová 6:2, 6:1Suverénní Plíšková! Polku smázla a na US Open postupuje. Dál jde i Strýcová. Kvůli dešti se hrát nebude

New York
Aktualizováno

První krok zvládla. Česká tenistka a světová jednička Karolína Plíšková smetla v úvodním kole US Open Polku Magdu Linettovou 6:2, 6:1 a s přehledem postoupila do druhého kola posledního letošního grandslamu. Z vítězství se raduje i Barbora Strýcová, která si poradila s Japonkou Doiovou 6:1, 6:3. Rozehraný duel má za stavu 0:6, 6:6 (1:2) Kateřina Siniaková s Ukrajinkou a čtvrtou nasazenou Elinou Svitolinovou. Ve Flushing Meadows se hraje pouze na zastřešeném hlavním dvorci, na ostatních kurtech nikoliv, protože prší. Pořadatelé všechny duely přeložily na středu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková o zatahování střechy v 1. kole US OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Plíšková začala svůj premiérový grandslam v roli nejvýše nasazené hráčky dobře. Ve druhé hře vzala 72. tenistce žebříčku servis. Pak sice přišla o vlastní podání, ale vzápětí znovu úřadovala při podání Polky, soupeřku tlačila a první set jistě dohrála.

Před druhou sadou hráčky chvilku čekaly na zatažení střechy. Organizátoři zároveň rozsvítili světla a Plíšková pak v nových podmínkách dominovala. V pátém gamu se sice strachovala o servis, ale podání tentokrát neztratila. Před turnajem ukázala nové tričko s nápisem "Esová královna" a na závěr duelu napálila dvě za sebou.

"Cítila jsem se ráno trošku nervózní, zvláště po loňském roce, kdy se mi tady na tom dvorci dařilo. Ale zvládla jsem to solidně," řekla Plíšková na kurtu.

Strýcová zaokrouhlila sezónní bilanci

Další Češka Strýcová proti Doiové zvládla jistě první set a ve druhém se nenechala rozhodit ani krátkou pauzou kvůli dešti za stavu 4:1. Odvrátila všech šest brejkbolů v utkání a s úsměvem zamávala fanouškům do hlediště po prvním využitém mečbolu.

Třiadvacátá nasazená poprvé v kariéře vyhrála v sezóně na každém z grandslamů 1. kolo. V Austrálii došla do osmifinále a v Paříži i Londýně skončila ve 2. kole.

Zápas už má rozehraný Kateřina Siniaková, která s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou prohrála první set 0:6 a v tie-breaku druhého je za stavu 2:1 pro Ukrajinku utkání přerušeno.

Do hry už dnes nezasáhnou Tomáš Berdych, kvalifikant Václav Šafránek, Markéta Vondroušová, Lucie Šafářová a Denisa Allertová, jelikož pořadatelé se rozhodli vzhledem k nepříznivému počasí zrušit všechny nerozehrané duely. Hraje se jen na centrkurtu, který má zatahovací střechu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 miliónu dolarů):
Plíšková (1-ČR) - Linetteová (Pol.) 6:2, 6:1
Strýcová (23-ČR) - Doiová (Jap.) 6:1, 6:3
Výsledky ostatních tenistů zde.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík