Hlavní obsah

Kvitová - Garcíaová 6:0, 6:4Paráda! Kvitová se s Francouzkou nepárala a na US Open postoupila do čtvrtého kola

vat, rojSport.cz
Aktualizováno

Bez ztráty setu pokračuje na tenisovém US Open Petra Kvitová. Česká hráčka se ani ve třetím kole posledního grandslamu v této sezóně příliš nezapotila, když Francouzku Caroline Garcíaovou porazila jednoznačně 6:0, 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová na US Open.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová do utkání vstoupila velmi dobře. Rychle se dostala do vedení 4:0, protože Garcíaová hodně chybovala (14 nevynucených chyb) a česká hráčka toho dokázala využít. Zároveň na servisu byla Kvitová velmi jistá, Francouzka uhrála na returnu jen šest fiftýnů. Za 27 minut tak byla první sada minulostí, třináctá nasazená využila hned první setbol a své soupeřce nadělila kanára.

V druhém setu se Francouzka zvedla. Zlepšila servis a zpřesnila údery. Hráčky si držely svůj servis až do sedmého gamu. V něm Kvitová využila pátý brejkbol a dostala se do vedení, které si už pohlídala.

Postupem do 4. kola si rodačka z Fulneku zlepšila svůj nejlepší sezónní výsledek na grandslamu. Její další soupeřkou bude Španělka Garbiňe Muguruzaová, která porazila Slovenku Magdalénu Rybárikovou dvakrát 6:1.

US Open (tvrdý povrch, dotace 50,4 miliónu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (13-ČR) - Garcíaová (18-Fr.) 6:0, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová, Strýcová (3-ČR) - McHaleová, Watsonová (USA/Brit.) 6:2, 6:4.
Ostatní výsledky z US Open zde.

Reklama

Související témata: