Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 1:2 PPZlínu se povedl obrat na poslední chvíli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Zdráhal 1 : 0
59. Freibergs 1 : 1
62. Šťastný 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vykročili do nové extraligové sezony vítězstvím ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení. Hosté přitom po trefě Patrika Zdráhala ještě necelé dvě minuty před koncem řádné doby prohrávali. V čase 58:48 ale v power play srovnal Ralfs Freibergs a v 62. minutě využil po 24 sekundách přesilovou hru David Šťastný, který před gólmanem tečoval ránu Martina Matějíčka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Souboj u zlínské branky mezi Robertsem Bukartsem ze Zlína (vlevo) a Romanem Szturcem z Vítkovic.

Článek

Už v úvodním kole sehrály Vítkovice se Zlínem výborný zápas, kterému scházelo jen více gólů. Svižný a útočný hokej měl jinak skoro vše. Domácí byli v první části iniciativnější a v páté minutě se prokličkoval do velké šance Květoň, ale svými háčky Kašíka neobelstil.

Do vedení pomohla domácím jedna z nových posil. Lev v 17. minutě objel bránu a akci pak šťastným obloučkem z velké skrumáže dokončil Zdráhal. Na první trefu záhy mohla navázat další nová tvář, ale úprk Stránského a jeho ránu pod břevno Kašík vyškrábl.

Zlín i kvůli nepříznivému skóre ve druhé části stále více šlapal na plyn a hrnul soupeře před Bartošáka. Vítkovického gólmana však úvod sezony zastihl ve výtečné fazoně. Ševci promarnili dlouhou přesilovku při pětiminutovém vyloučení Szturce, ale v závěru prostřední části rozpoutali mohutnou ofenzívu a jen díky Bartošákovi se při šancích Okála, Sedláčka či Kubiše nezměnil stav.

Nápor Zlína rozbila přestávka a hned po ní mu druhým gólem mohl přitížit Kolouch, ale ze sóla Kašíka nepřekonal a nepřehlednou situaci musel rozseknout až videorozhodčí. Hosty snad ještě víc vyhodil z tempa zbytečným faulem v útočném pásmu Sedláček, který vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu.

I proto, že nájezd Lva se Zdráhalem zastavil Kašík, Vítkovice výhodu nevyužily a v závěru tak znovu pustily do hry soupeře. Rihards Bukarts ale v 52. minutě Bartošáka zblízka neprostřelil. Čas hostů přišel v úplném závěru. Freibergs 72 vteřin před koncem normální hrací doby dělovkou od modré čáry při power play vyrovnal a otřesené domácí dorazil v prodloužení Šťastný, který v přesilovce zblízka usměrnil za Bartošáka ránu Matějíčka.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Aukro Berani Zlín 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. P. Zdráhal (Lev, Hrbas) - 59. Freibergs (Roberts Bukarts, Kubiš), 62. D. Šťastný (Matějíček, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Szturc - P. Sedláček oba 5 min, a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6371.
Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Hrbas, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Dej, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Zlín: Kašík - Nosek, Řezníček, Freibergs, Matějíček, Žižka, Ferenc, O. Horák - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Okál, Popelka, Kubiš - Roberts Bukarts, D. Šťastný, Rihards Bukarts - Fryšara, Kratochvíl, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama