Hlavní obsah

Baník - Jablonec 2:2Baník přes mocný finiš Jablonec ani potřinácté neporazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tecl 0 : 1
63. Kysela 0 : 2
78. Hrubý 1 : 2
83. Šašinka 2 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Dlouhou sérii neporazitelnosti s Ostravou fotbalisté Jablonce natáhli už na třináct zápasů. Severočeši v utkání 6. kola nejvyšší soutěže remizovali v Ostravě 2:2, přestože čtvrthodinu před koncem ještě vedli o dva góly. Baník v závěru ale brankami Roberta Hrubého a Jakuba Šašinky srovnal a sahal po výhře, ale Poznar trefil jen břevno. Domácí už pět kol čekají na výhru.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Stanislav Tecl z Jablonce překonává brankáře Petra Vaška z Baníku Ostrava a střílí první branku v zápase.

Článek

Baník nastoupil bez nedoléčeného kapitána Baroše a navrch už ve čtvrté minutě dostal ledovou sprchu. Jablonec podnikl bleskový kontr středem hřiště, Masopust vysunul Tecla, který ze sóla s přehledem podél Vaška vstřelil vedoucí gól.

Severočeši byli v první půli fotbalovější. Jedinou šanci k vyrovnání nabídli domácím vlastní špatnou rozehrávkou, po které se Sus vyhnul Hrubému, ale z úhlu už nedokázal míč nasměrovat do prázdné brány.

Hosté se díky bleskurychlému přechodu do útoku ocitli ještě minimálně jednou blízko další gólové trefy. Trávník si v 38. minutě po brejku navedl míč na střed a jeho bomba těsně minula ostravskou tyč.

Ofenziva Baníku bez Baroše působila místy dost bezzubě a k výraznému zlepšení nedošlo ani s příchodem druhého hrotového útočníka Šašinky. To hostující kouč Klucký předvedl střídání z říše snů: Kysela se po minutě na trávníku vyšplhal do vzduchu na rohový kop Trávníka a hlavou na vzdálenější tyč zavěsil.

Přestože domácím tvrdly nohy v časové křeči, v závěru se snažili o nemožné. Po Poznarově nebezpečné ráně z otočky si vytvořili tlak, který v 78. minutě korunoval po průniku De Azeveda přesnou ranou pod břevno Hrubý. I díky čerstvému Stáňovi na levé straně se Baník nadechl k obrovské ofenzivě a už čtyři minuty nato právě po příhře Stáni vyrovnal Jakub Šašinka.

Ostravě narostla křídla a sahala po zvratu. Poznar orazítkoval břevno a další šanci Šašinky zmařil Hrubý. Ale více už Ostrava nestihla a na výhru s Jabloncem čeká sedm let.

Baník Ostrava - FK Jablonec 2:2 (0:1)
Branky: 78. Hrubý, 82. J. Šašinka - 4. Tecl, 63. Kysela. Rozhodčí: Berka - Wilczek, Moláček. ŽK: Masopust (Jablonec). Diváci: 6215.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Panič (38. Hlinka) - Mičola (54. J. Šašinka), Hrubý, De Azevedo, Sus (69. Stáňa) - Poznar. Trenér: Kučera.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, V. Kubista, Trávník, Zelený - Považanec (62. Kysela) - Tecl (76. Doležal). Trenér: Klucký.
Obecné informace

Reklama

Související témata: