Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 2:4Hradec doma prohrál s mistrovskou Kometou a je stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Němec 0 : 1
21. Svoboda 0 : 2
26. Haščák 0 : 3
35. Červený 1 : 3
39. Hruška 1 : 4
54. Köhler 2 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Góly v prvních minutách první i druhé třetiny značně pomohly hokejistům Brna k vítězství v Hradci Králové ve 2. kole extraligy. Mountfield podlehl Kometě 2:4 a zatímco úřadující mistr tak podruhé v sezóně vyhrál, Východočeši nemají na svém kontě ani bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

Zápas začal pro Hradec naprosto strašidelně. Hned v první minutě se dorážkou střely prosadil Vojtěch Němec. Zakončil precizně, brankář Sedláček neměl šanci. Gólman však domácí podržel hned dvakrát v následujících pár desítkách vteřin. Lapačkou perfektně zasáhl pro střelám zblízka v podání Malleta a Vincoura.

Domácí sice postupně opticky vyrovnali hru, ale během první dvacetiminutovky měli jen jednu vyloženou možnost ke skórování. Ve vlastním oslabení ukradl Brňanům puk Koukal, v úniku se však dostal příliš blízko k Čiliakovi a blafák už nedotáhl.

Druhá část začala pro domácí stejně smutně. Opět inkasovali v úvodní minutě, tentokrát se zblízka prosadil Tomáš Svoboda. Ve 26. minutě navíc využil chybu v rozehrávce Haščák a rychlou střelou překonal Sedláčka.

Východočeši dostali příležitost na zvrat od Gulašiho, který drsně narazil na mantinel Cingela a byl vyloučen pět minut a do konce utkání. Z přesilovky dlouho nic nebylo, až přišel další hostující faul. Výhodu pět na tři Hradec zužitkoval za deset vteřin - Červený využil nahrávku od kapitána Bednáře.

Jenže domácí úřadujícího mistra příliš nevystrašili. Ještě ve druhé třetiny Kometa opět utekla na třígólový rozdíl. Po Hruškově dloubnutí propadl puk Sedláčkovi pod rukou.

Tento gól byl poslední, který bývalý brankář Zlína dostal, do třetí třetiny poslali hradečtí trenéři náhradníka Pavelku. Hradec trojka (uvažovaná jednička Rybár je zraněný) předvedla v prvním oslabení dva skvělé zákroky, ale ani tento tah Hradci nepomohl. Mountfield sice ještě snížil, tečí se prosadil Köhler, ale Brno dál zápas v klidu kontrolovalo.

2. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Červený (Bednář, F. Pavlík), 54. Köhler (Cibulskis, Koukal) - 1. V. Němec (Štencel), 21. T. Svoboda (J. Hruška, O. Němec), 26. Haščák, 39. J. Hruška (M. Erat, T. Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - J. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 8:3, navíc Gulaši (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5275.
Hradec: J. Sedláček (41. J. Pavelka) - F. Pavlík, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Bednář, Koukal, Cingel - Jarůšek, Džerinš, Červený - Köhler, Kukumberg, Šimánek - Vopelka, Miškář, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Brno: Čiliak - O. Němec, J. Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Haščák, Dočekal, J. Káňa. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec