Hlavní obsah

Jihlava - Dukla 3:2Fotbalisté Jihlavy porazili Duklu a poprvé v sezóně vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Fulnek 1 : 0
23. Krejčí (vlastní) 1 : 1
71. Brandner 1 : 2
88. Dvořák 2 : 2
90. Ikaunieks 3 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy ukončili v šestém kole první ligy čekání na vítězství. Vysočina si dnes poradila 3:2 s pražskou Duklou, přestože ještě dvě minuty před koncem prohrávala. Skóre zápasu otevřel Jakub Fulnek, pak ale hosté otočili zásluhou vlastní branky Jiřího Krejčího a zásahu Patrika Brandnera. Jenže v 88. minutě srovnal Pavel Dvořák a v nastavení obrat dokonal Davis Ikaunieks.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Fulnek z Jihlavy překonává brankáře Dukly Filipa Radu.

Článek

Jihlava, která v předchozích pěti kolech získala jediný bod, byla od začátku aktivní. Obrana Dukly, v níž ještě chyběla čerstvá posila ze Sparty stoper Mario Holek, mohla kapitulovat už po deseti minutách. Ale Ikaunieks po sklepnutí od Dvořáka mířil nad.

Vzápětí se k míči na zadní tyči dostal volný Popovič, ale s jeho dorážkou z blízka si poradil hostující gólman Rada. Jen o chvíli později poslal Dvořák do sóla Ikauniekse, jenže ten ze strany těsně minul tyč. Ve 22. minutě se Jihlava dočkala - po Dvořákově přihrávce se prosadil Fulnek.

Náskok ale Vysočině vydrželo jen minutu. Holenda vystřelil z 20 metrů, jeho pokus tečoval domácí stoper Krejčí a bylo srovnáno. Vedení mohl Jihlavě vrátit Popovič, který po sólu obešel Radu, ale poté trefil pouze boční síť odkryté branky.

Po přestávce Dukla zvýšila aktivitu. Podaný však s lobem neuspěl a střelu střídajícího Mustedanagiče v 60. minutě srazila obrana na břevno. V 71. minutě už hosté vedli. Holenda našel centrem Brandnera, který se nemýlil.

Jihlava se však nevzdala a když už to vypadalo, že Dukla prodlouží sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy, otočila skóre. V 88. minutě nejprve srovnal Dvořák a v nastavení rozhodl o první výhře Ikaunieks. Vysočina tak má na kontě čtyři body stejně jako Karviná, Mladá Boleslav a Brno, které je vinou skóre poslední.

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 3:2 (1:1)
Branka: 21. Fulnek, 88. Dvořák, 90. Ikaunieks - 23. vlastní Krejčí, 71. Brandner. Rozhodčí: Proske - Kotík, Kotalík. ŽK: Nový - Ostojič. Diváci: 2462.
Jihlava: Rakovan - Nový (69. Pecháček), Tlustý, Krejčí, Keresteš - Fulnek (62. Klíma), Vaculík, Zoubele, Popovič (76. Urblík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bezpalec (46. Mustedanagič), Tetour - Koval (59. Holík), Miloševič, Brandner (84. Preisler) - Holenda. Trenér: Hynek

Reklama

Související témata: