Hlavní obsah

Real Madrid - APOEL 3:0Ronaldo se vrátil a obhájce trofeje už zase vyhrává. Odnesl to APOEL

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ronaldo 1 : 0
51. Ronaldo (penalta) 2 : 0
61. Ramos 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Zatímco na španělské ligové scéně hvězdný Ronaldo zatím nuceně absentoval, neboť za strčení do rozhodčího v prvním srpnovém utkání tamního Superpoháru s Barcelonou dostal trest na pět zápasů, v Lize mistrů samo sebou nastoupil. A na hře Realu byla jeho přítomnost znát. Zvláště, když se současný nejlepší fotbalista světa postaral o první dva góly, takže přemožitel pražské Slavie APOEL schytal na Santiago Bernabéu tříbrankový výprask. Z dalších výsledků středečních zápasů Ligy mistrů stojí určitě za pozornost vysoké vítězství Manchesteru City v Rotterdamu a skalp Neapole, kterým se pyšní ukrajinský Šachtar Doněck.

Liverpool hrál doma nerozhodně se SevillouVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Madridský Bílý balet obhajující nejcennější klubovou trofej vstoupil do nového ročníku dost rozpačitě. Nad kyperským mistrem měl sice jasně navrch, držel dlouhé minuty míč, kombinoval před soupeřovou šestnáctkou, ale šance si nepřipravoval, takže z trýzně ho v úvodním duelu skupiny H musel vysvobodit Ronaldo.

Ve španělské lize na jeho absenci Real doplatil dvěma remízami, v Champions League ale nastoupit mohl a jeho přítomnost byla znát. Hned po půli totiž přidal z penalty druhou branku. Odpor Kypřanů tím definitivně zlomil.

Druhý duel této skupiny přinesl v londýnském Wembley strhující přestřelku hned v úvodní čtvrthodině. Tottenham, jemuž úvod Premier League příliš nevyšel, v ní měl navrch a s defenzívou Dortmundu si věděl rady. Zatímco v bundeslize nedostala Borussia ještě ani jeden gól, Kohouti ji ztrestali během patnácti minut hned dvakrát. „Museli jsme začít vítězně, když máme ve skupině Real. Nic jiného než výhra nepřicházela v úvahu," oddechl si trenér Spurs Mauricio Pochettino, když se po hodině hry trefil už podruhé Harry Kane.

Další kanonáda Citizens

Další ostrovní celek Manchester City spustil kanonádu v Rotterdamu, který se na scénu Ligy mistrů vrátil po dlouhých čtrnácti letech. Během pětadvaceti minut však poznal, co ho při návratu čeká, neboť prohrával už 0:3. Citizens namlsaní vysokou ligovou výhrou nad Liverpoolem přitom v zápase skupiny E spoustu dalších šancí zahodili, ale čtvrtou branku přece jen přidali.

Velkou výhru slaví Doněck, jemuž se podařilo udolat Neapol, která neprohrála sedmnáct utkání v řadě a padla až na Ukrajině. O překvapení se postarali Jihoameričané Taison a Ferreyra, ale také španělský gólman Neapole Pepe Reina, který při druhém inkasovaném gólu neskutečně chyboval. Slovenská hvězda v italských službách Hamšík zápas nedohrála, Belgičan Mertens, který ho vystřídal, se postaral o penaltu a zdramatizování závěru zápasu, jenže Italové už přes velkou snahu a řadu šancí prohru neodvrátili.

Zahozená penalta mrzela

Odveta za loňské finále Evropské ligy se hrála na Anfield Road, kde v zahajovacím zápase skupiny E hostil Liverpool španělskou Sevillu. V prvních minutách jako by na svěřencích trenéra Kloppa ještě ležel stín ligového debaklu s Citizens, neboť už po pěti minutách inkasovali. Reds ještě do přestávky výsledek otočili, a kdyby Firmino v 43. minutě proměnil penaltu, mohlo být rozhodnuto. Trefil však jen tyč, čímž předznamenal zkázu domácího celku. Argentinec Correa totiž po změně stran vyrovnal a Španělé už remízu uhájili. Domácí navíc dohráli jen v deseti, neboť ve čtvrté minutě nastavení jim byl vyloučen faulující Gomez.

Ve vyrovnané partii v Mariboru šel sice Spartak Moskva do vedení, ale domácí byli nakonec přece jen odměněni za aktivitu a šance, které si v průběhu zápasu vytvářeli. Bohar pět minut před koncem alespoň vyrovnal, takže slovinský mistr ani v osmém pohárovém střetnutí na domácím hřišti neprohrál.

První bod pro nováčka

Ve skupině G si první bod připsal na konto úplný nováček Ligy mistrů RB Lipsko, který uhrál remízu se semifinalistou loňského ročníku Monakem.

Naprázdno naopak vyšel suverén portugalské ligy Porto. Domácí soutěži kraluje a v pěti zápasech zatím nedostalo gól, jenže v konfrontaci s Besiktasem Istanbul ho zaskočila trefa brazilského legionáře v tureckých službách Talisca. Srbský bek Tošic sice přispěchal Portu na pomoc vlastní brankou, ale Besiktas ani nešťastné vyrovnání z míry nevyvedlo. Tosun se nádherně trefil, Nizozemec Babel pak v samém závěru zkázu portugalského mistra dokonal.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
Liverpool - FC Sevilla 2:2 (2:1)
Branky: 21. Firmino, 37. Salah - 5. Ben Yedder, 72. Correa. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ČK: 90.+4 Gomez (Liverpool).
Maribor - Spartak Moskva 1:1 (0:0)
Branky: 85. Bohar - 59. Samedov. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Borsch (všichni Něm.).
Skupina F:
Šachtar Doněck - Neapol 2:1 (1:0)
Branky: 15. Taison, 58. Ferreyra - 72. Milik z pen. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.).
Feyenoord Rotterdam - Manchester City 0:4 (0:3)
Branky: 2. a 63. Stones, 10. Agüero, 25. Jesus. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.).
Skupina G:
FC Porto - Besiktas Istanbul 1:3 (1:2)
Branky: 21. vlastní Tošič - 13. Talisca, 28. Tosun, 86. Babel. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn (všichni Angl.)
Lipsko - Monako 1:1 (1:1)
Branky: 33. Forsberg - 34. Tielemans. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.).
Skupina H:
Tottenham - Dortmund 3:1 (2:1)
Branky: 15. a 60. Kane, 5. Son Hung-min - 11. Jarmolenko. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ČK: 90.+2 Vertonghen (Tottenham).
Real Madrid - APOEL Nikósie 3:0 (1:0)
Branky: 12. a 51. z pen. Ronaldo, 61. Ramos. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (všichni Fr.).

Reklama