Hlavní obsah

Zlín - Tiraspol 0:0V premiéře brali bod. Zlín v olomouckém azylu remizoval s moldavským mistrem

Fotbalisté Zlína si ve své premiéře v Evropské lize připsali i první bod, když na vypůjčeném domácím hřišti v Olomouci remizovali s moldavským mistrem Šeriffem Tiraspol bez gólů. Lepší ale na Hané byli hosté, kteří ve druhém poločase nevyužili minimálně tři velké gólové šance. I přes příležitost Vukadinoviče musel být český zástupce ve skupině F za remízu rád. Ve druhém utkání se za dva týdny představí na hřišti Lokomotivu Moskva.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Tiraspolu Zvonimir Mikulič (vlevo) a Ubong Moses Ekpai ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Návrat Zlína na evropská pohárová hřiště po dvanácti letech zalily provazy vody z nebe nad Olomoucí a ve vytrvalém dešti jakoby se na Moravanech projevila i úvodní nervozita.

Silný moldavský celek demonstroval svou útočnou potenci gólově málem už v páté minutě. Do centru z levé strany ze záklonu udeřil hlavou da Silva a Zlín od pohromy uchránil jen reflex brankáře Dostála, který špičkou kopačky míč vyrazil před sebe.

Tiraspol měl zejména v úvodní dvacetiminutovce poměrně zřetelnou území převahu, ale bez výraznějšího profitu kombinoval v povzdálí od zlínské branky. Domácí postupně odhazovali ostych a vyrovnávali hru a ve 41. minutě se dostali i k zajímavé situaci, ve které však Železník z malého vápna přestřelil.

Do druhé půle Šeriff vletěl jako vichřice a během deseti minut mohl zápas rozhodnout. Dostál ale moravský tým bravurně podržel při možnostech Mugoši a De Nooijera, který pak v 55. minutě z gólové situace ještě netrefil bránu.

Domácí nejkrušnější momenty hlavně díky svému brankáři ustáli a z defenzivy málem dvacet minut před koncem smrtelně udeřili. Vukadinovič ale z brejku gólmana Mikuliče nepřekonal a na vyražený balon před prázdnou bránou těsně nedosáhl ani střídající Bartošák.

Zlín si na závěr vytvořil ještě několik standardek, ale na bezbrankovém stavu se už nic nezměnilo.

Evropská liga - 1. kolo skupiny F:
Fastav Zlín - Šeriff Tiraspol 0:0
Rozhodčí: Dallas - Stewart, Mulvanny (všichni Skot.). ŽK: Ekpai - Sušič, Kulušič.
Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Traore, Jiráček - Ekpai (69. Bartošák), Železník (61. Diop), Vukadinovič - Mehanovič (82. Džafič). Trenér: Páník.
Tiraspol: Mikulič - Racu, Posmac, Kulušič, Cristiano - Sušič, Brezovec (73. Kendyš), Anton, De Nooijer - Mugoša (81. Damascan), da Silva (87. Tripič). Trenér: Bordin.

Reklama

Související témata: