Hlavní obsah

FCSB - Plzeň 3:0Pomsta se nezdařila, Viktoria v Bukurešti padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Budescu (penalta) 1 : 0
44. Budescu 2 : 0
72. Alibec 3 : 0
Záznam online reportáže

Robert Neumann (Bukurešť)Sport.czPrávo

Revanš FCSB za vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů fotbalové Plzni nevyšel, skupinu Evropské ligy zahájila porážkou 0:3. V Bukurešti prohrávala gólem Budesca z penalty, kterému sudí „spolknul“ pád v šestnáctce, do přestávky se domácí hvězda prosadila ještě jednou. Ve druhé půli se trefil Alibec. I Viktoria měla šance, koncovku ale nezvládla.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Plzeňský obránce David Limberský (vlevo), spolu s ním v souboji střelec domácích Constantin Budescu.

Článek
Fotogalerie

Rumunský komplex tak trvá. S týmy z této země se střetla posedmé, stále čeká na výhru (3 remízy, 4 porážky). Navíc protáhla venkovní neúspěšnou šňůru na 11 utkání. Naposledy na soupeřově hřišti v evropských pohárech zvítězila v srpnu 2015 (2:0 v Novim Sadu).

Přitom duel, do kterého trenér Vrba nasadil gólmana Hrušku, a distancovaného útočníka Krmenčíka nahradil Řezníčkem, začala solidně. V úvodu hlavičkoval nebezpečně Hájek, po úniku Řezníka se pokoušel o zakončení nadvakrát Petržela. V 19. minutě dost možná přišel klíčový moment. Po přihrávce Hrošovského se Petržela zjevil úplně sám před Nitou, v obrovské šanci ale napálil jen břevno.

Vzápětí se totiž do pokutového území Plzně vřítil Budescu, Hájek mu sice ve skluzu čistě vypíchl míč, hlavní rozhodčí ale odpískal penaltu. Budescu ji s přehledem proměnil a rozjásal Národní stadión - 1:0. Šance na vyrovnání se hostům naskytla po půlhodině, kdy si vytvořili přečíslení. Řezník však finální přihrávku pokazil. Ještě hůř pro Viktorii mohlo být v 35. minutě, kdy se Alibec hnal sám na Hrušku. Hrdina odvety s Larnakou v play off vytáhl vynikající zákrok.

Rumuni brzy podnikli další brejk, už za překonaného Hrušku zaskočil metr před brankovou čárou Hájek. Viktoria ovšem do přestávky přece jen druhý gól dostala. Budescu si špičkou zpracoval pas za obranu a elegantně přehodil Hrušku. V závěru první půle mohli Plzeňští snížit. Nejprve Nita vyškrábl ránu Živuliče, po následném rohu lapil pohotový volej Hájka.

Další povedenou ránu vypustil v 49. minutě po rozehraném rohu Limberský. Nita ji konečky prstů vyrazil nad břevno. Viktoria se dál snažila o kontaktní gól, v 65. minutě se jí to mohlo povést. Jenže Petržela ve velké příležitosti opět zvolil špatné řešení: namísto zakončení špatně přihrál. A tak do třetice udeřili domácí, když se z přímého kopu trefil Alibec.

Utkání 1. kola základní skupiny G fotbalové Evropské ligy:
FCSB - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 21. z pen. a 44. Budescu, 72. Alibec. Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni Lot.). ŽK: Budescu - Hrošovský. Diváci: 20 717.
FCSB: Nita - Benzar, Planič, Balasa, Júnior Morais - Pintilii, Nedelcu - Golofca, Budescu (83. Man), Coman (57. Popescu) - Alibec (74. Gnohéré). Trenér: Dica.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hájek, Hejda, Limberský - Živulič (61. Hořava), Hrošovský - Petržela (80. Zeman), Kolář, Kopic - Řezníček (61. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: