Hlavní obsah

Brno - Chomutov 2:3SNHokejisté Chomutova porazili v Brně Kometu po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mallet 1 : 0
21. Sklenář 1 : 1
34. Huml 1 : 2
52. Zaťovič 2 : 2
65. Poletín (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova zvítězili v 5. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou 3:2 po samostatných nájezdech a udrželi si kromě prvního místa v tabulce i dosavadní neporazitelnost. Rozhodující nájezd proměnil Michal Poletín. Gólem a asistencí pomohl Pirátům k vítězství útočník Jakub Sklenář. Obhájci titulu se na domácím ledě zatím nedaří, ze tří dosavadních zápasů vytěžil pouze tři body.

Článek

Na rozdíl od předcházejících duelů před svými diváky vyšel Kometě vstup do zápasu. Aktivní hrou si vypracovala územní převahu, ze které v šesté minutě těžil Mallet, když poslal odražený kotouč do sítě. Po inkasovaném gólu zvýšili Piráti důraz, dostali na chvíli soupeře pod tlak. Jedinou vážnější šanci měl po Vincourově chybě v útočném pásmu Vondrka, který si ale v sólovém úniku neporadil s brankářem Čiliakem.

Na chvilkovou ztrátu koncentrace doplatila Kometa v úvodu druhé třetiny. Domácí zadáci nechali příliš prostoru útočníkům soupeře, což využil Sklenář ke srovnání skóre. Brňané postupně zvýšili tlak, získali územní převahu, nedokázali se ale prosadit v koncovce. Ve 33. minutě Hynek Zohorna vystihl rozehrávku soupeře, jeho pokus zakončit sólový útok blafákem však stačil brankář Laco vykrýt. Hra se postupně přiostřila, domácí tým zvýšil důraz v osobních soubojích. V době největšího náporu Brna se podařil ve 34. minutě bleskový chomutovský protiútok Sklenářovi, po jehož zpětné přihrávce přidal Huml druhý gól Pirátů.

V závěrečné třetině Kometa dřela, její hra ale místy přecházela v křečovitost. Vyrovnat se Brňanům podařilo až v závěru přesilovky při vyloučení Skokana. V 52. minutě stačil Laco jen vyrazit Krejčíkovu ránu, odražený puk pohotově vrátil do sítě Zaťovič.

V prodloužení se Brňanům naskytla možnost rozhodnout zápas po vyloučení Růžičky. Přesilovku čtyři na tři ale hrála Kometa hodně bezradně, pouze kombinovala v útočním pásmu a brankáře Laca vůbec neohrozila.

Kometa pak neproměnila ani jeden nájezd; Mallet, Vincour, Erat, Tomáš Svoboda a Haščák byli neúspěšní, takže mistr mohl jen těžko pomýšlet na druhý bod. Na straně Chomutova byl jediným úspěšným střelcem Poletín. Vondrka, Růžička a Koblasa gól nedali.

Kometa Brno - Piráti Chomutov 2:3SN (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Mallet (H. Zohorna, Dočekal), 52. Zaťovič (Krejčík, T. Svoboda) - 21. Sklenář (V. Růžička ml.), 34. Huml (Sklenář, Vondrka), rozhodující sam. nájezd Poletín. Rozhodčí: Bejček, Mrkva - Hlavatý, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 7209.
Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - Erat, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, Nahodil, Zaťovič - H. Zohorna, R. Zohorna, Mallet - Haščák, Dočekal, J. Káňa - Střondala. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
J. Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Rašner, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Chlouba, Poletín - Hlava, Lauko, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: