Hlavní obsah

Olomouc - Dukla 3:0Nováček z Hané zase vyhrál a už je druhý. Sigma si doma smlsla na Dukle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Plšek 1 : 0
32. Plšek 2 : 0
80. Sladký 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sigmy Olomouc potvrdili dobrou formu a v 8. kole první ligy přehráli Duklu Praha 3:0. V tabulce nejvyšší soutěže se tak vyhoupli už na druhé místo před Slavii, která ztratila ve Zlíně. Dvěma góly se pod výhru podepsal Jakub Plšek, v závěru zvyšoval Martin Sladký. Olomouc tak bodovala popáté za sebou, naopak Dukla z pěti venkovních duelů v sezóně získala jediný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký obránce Michal Vepřek

Článek

Olomouc odstartovala duel optickou převahou a z úvodní čtvrthodiny se zrodil i první gól. Plšek sklepl ze středu míč na lajnu pro Sladkého a naběhl si do vápna. Krajní bek mu míč centrem vrátil přímo na hlavu a Plšek, který na hrotu nahradil zraněného Chorého, poslal balon přesně k tyči.

A převaha Sigmy pokračovala a druhou brankou ji korunoval po půlhodině hry opět Plšek. Velmi povedeným obranným skluzem založil protiútok stoper Radakovič a sám se vydal s míčem po křídle kupředu. Balon předal Zahradníčkovi a ten našel na malém vápně zcela volného Plška. Jeho hlavičku ještě gólman Rada vyrazil, ale Plšek zvládl dorážku.

Pět minut před koncem první půle se připomněl také hostující útočník Holenda, ale jeho pokus hlavou mířil značně nad branku. Stejný hráč se ocitl v šanci i po přestávce, kdy se po chybě domácích v rozehrávce řítil ze strany na gólmana, ale pálil opět vysoko. S nebezpečnějším pokusem Zahradníčka si na druhé straně poradil Rada. V 63. minutě měl po signálu z rohového kopu blízko k hattricku Plšek, jeho ránu z gólového prostoru ale zblokovala defenziva Dukly.

Hodně ostrou navštívenku poslal brankáři hostů Radovi olomoucký záložník Falta, jeho rána v 77. minutě ale pouze orazítkovala brankovou konstrukci.

Další střela Olomoučanů už našla svůj cíl. Houska se protáhl s balonem po hranici vápna, předložil Sladkému, který měl spoustu času si zakončení nachystat a z osmnácti metrů zamířil ideálně přes šíři branky ke vzdálenější tyči. Pro Sladkého to byl první gól v nejvyšší české soutěži. V závěru mohli ještě vylepšit výsledek z pohledu domácích střídající Obročník a Manzia, jejich pokusům ale chybělo více přesnosti.

8. kolo první fotbalové ligy
Sigma Olomouc - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 17. a 31. Plšek, 80. Sladký. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Pochylý. ŽK: Radakovič - Kušnír, Mustedanagič, Ostojič, Tetour. Diváci: 3657.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Texl (78. Obročník), Kalvach, Falta (82. Manzia) - Plšek (87. Hála). Trenér: Jílek.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Tetour - Holík (76. Schranz), Mustedenagič (69. Djuranovič), Koval (62. Douděra) - Holenda. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: