Hlavní obsah

Sparta - Teplice 3:0Kadlec zařídil klidnou výhru a Letná skandovala zatracencovo jméno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kadlec 1 : 0
45. Lafata 2 : 0
57. Kadlec 3 : 0
Záznam online reportáže

Ještě nedávno se zdálo, že je pro Spartu ztracený a hledalo se mu hostování v Nizozemsku. A vida, Letná znovu skanduje jeho jméno. Především Václav Kadlec dvěma góly zařídil sparťanským fotbalistům v 8. ligovém kole pohodovou výhru 3:0 nad Teplicemi. Jednou se trefil také kapitán Lafata. Sparta je tak v tabulce čtvrtá deset bodů za první Plzní a dva za třetí Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost po vedoucím gólu v duelu s Teplicemi v 8. kole HET ligy. Na snímku jásá útočník Václav Kadlec.

Článek
Fotogalerie

Stabilizace sestavy v půlce ligového podzimu? Kdepak, italský kouč Stramaccioni udělal v základní sestavě znovu pět změn proti derby na Slavii. Nejpodstatnější z nich byla vynucená, týmu chyběl jeho špílmachr.

„Rosický nastoupil do derby s lehčími zdravotními potížemi, v týdnu s týmem neabsolvoval všechny tréninky a po dohodě s trenérem nenastoupí," avizovala Sparta na svém Twitteru.

Letenští mohli prohrávat dřív, než se rozkoukali. Rezkovi nechali ve vápně v 9. minutě prostoru podle libosti a museli být rádi, že exsparťan branku vůbec netrefil.

Domácí si s první šancí poradili líp. Václav Kadlec si akci rozjel na levém křídle, z pravé strany od Zahustela pak dostal přesný centr a před prázdnou brankou byl u míče o něco dřív než kapitán Lafata. Kadlec v lize skóroval poprvé od květnové trefy s Hradcem Králové.

Gól byl pro Spartu nad zlato, do dalších se totiž téměř nedostávala a Marečkova rána zdálky byla světlou výjimkou. Až v nastavení prvního poločasu domácí způsobili velký závar před Grigarem, míč se několikrát posunul blíže jeho svatyni a Lafata ho nakonec došťouchl do branky.

Nedlouho po přestávce se osud rozklížených Teplic naplnil. Vatajelův centr vrátil Zahustel ideálně do ohně a Václav Kadlec téměř z čáry doklepl hlavou míč snadno do sítě a stal se definitivně mužem večera.

Sparta tak mohla konečně dohrát nějaký zápas v klidu. Velkou šanci neproměnil Ben Chaim, hosté byli gólu nejblíž, když vlastní branku ohrozil Mareček...

Fotbalová liga - 8. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 16. a 57. V. Kadlec, 45.+1 Lafata. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Mokrusch. ŽK: Hovorka - Rezek, Krob, Kučera, Červenka. Diváci: 7974.
Sparta: Dúbravka - Zahustel, Štetina, Hovorka, M. Kadlec - Mavuba, Mareček - Biabiany (56. Ben Chaim), Lafata, Vatajelu (69. Plavšič) - V. Kadlec (81. M. Frýdek). Trenér: Stramaccioni.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Jeřábek, Krob - Král, Kučera - Fillo, Rezek (83. Trubač), Hyčka (63. Vošahlík) - Vaněček (72. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: