Hlavní obsah

Jihlava - Baník 2:1Jihlava v infarktové koncovce rozhodla o výhře nad Baníkem a opustila sestupové pásmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. De Azevedo (penalta) 0 : 1
37. Ikaunieks 1 : 1
90. Fulnek 2 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy vyhráli po infarktové koncovce nedělní duel 8. kola HET ligy, když na domácím hřišti zdolali nováčka z Ostravy 2:1. Vítězný gól Vysočiny zaznamenal v nastaveném čase Jakub Fulnek. Jihlava opustila sestupové pásmo, Baník je předposlední.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Střelci v akci. Jakub Fulnek z Jihlavy (vlevo) a Dyjan Carlos De Azevedo z Ostravy v ostrém souboji během ligového utkání.

Článek

Ostrava byla v úvodu lepším týmem, gólman Vašek musel zasahovat jen v první minutě proti střele Fulneka z hranice vápna. Jihlava stejně jako v minulém utkání v Jablonci prohrávala po brance z pokutového kopu. Ten ve 21. minutě po faulu kapitána Vaculíka proměnil Brazilec De Azevedo.

S Baníkem přicestovaly asi dvě stovky fanoušků, kteří původně na Vysočinu neměli cestovat kvůli disciplinárnímu trestu, nakonec jim ale byl výjezd umožněn. Ostravští příznivci svému týmu vytvořili takřka domácí prostředí. Gól oslavili dělbuchem a v druhém poločase ve svém sektoru zapálili několik světlicí.

Domácí mohli srovnat už deset minut před koncem prvního poločasu, ale Zoubeleho střelu vytáhl Vašek na rohový kop. Z něj už ale Jihlava ve 37. minutě udeřila. Po centru Vaculíka vstřelil svůj třetí gól v ligové sezoně Lotyš Ikaunieks.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal v hostujícím dresu uzdravený Baroš, ale k vážnější příležitosti se na hrotu útoku nedostal. Slušnou příležitosti na změnu skóre si vypracoval jihlavský Vaculík, který nepovedeným centrem trefil břevno ostravské branky. Až v poslední nastavené minutě rozhodl o triumfu Vysočiny Fulnek dorážkou do prázdné brány po závaru.

8. kolo první fotbalové ligy
Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 37. Ikaunieks, 90.+3 Fulnek - 21. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Zelinka - Kříž, Arnošt. ŽK: Fulnek - De Azevedo. Diváci: 3448.
Jihlava: Hanuš - Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš - Vaculík, Zoubele (64. Dvořák) - Fulnek, Urblík, Popovič (71. Klíma) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Azackij, Breda - Šindelář, Hlinka - De Azevedo (83. Sus), Hrubý, Mičola (62. Granečný) - J. Šašinka (70. Baroš). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: