Hlavní obsah

Karviná - Brno 2:1Oslabené Brno prohrálo v Karviné a kleslo na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Škoda 0 : 1
21. Ramirez 1 : 1
56. Budínský (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Brna v osmém kole první ligy prohráli v Karviné 1:2 a klesli na poslední místo tabulky. Zbrojovku sice poslal do vedení už v osmé minutě Michal Škoda, ale ještě v prvním poločase vyrovnal Eric Ramírez a po změně stran dokonal obrat Lukáš Budínský z penalty. Brno navíc dohrávalo závěrečnou půlhodinu v oslabení po vyloučení brankáře Dušana Melichárka. Karviná v nejvyšší soutěži utnula sérii porážek, která trvala čtyři zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Budinský z Karviné se raduje poté, co dal gól z penalty (ilustrační foto)

Článek

První nebezpečnější akci vymysleli domácí, ale Panák z rohu hlavičkoval jen doprostřed a Melichárka nepřekvapil. Brzy nato se prosadila Zbrojovka. Pilíkův nákop vrátil před bránu hlavou Pavlík a Škoda se dokázal na malém vápně probít ke gólové střele.

Ve 21. minutě se Karvinští dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Ramírez a připsal si premiérový ligový zásah. Venezuelský útočník mohl za čtvrt hodiny udeřit podruhé, ale zblízka přestřelil.

Na začátku druhé půle se vřítil do vápna Zbrojovky Moravec, po kontaktu s Fortesem upadl a rozhodčí po chvilce váhání nařídil penaltu, kterou v 56. minutě proměnil Budínský. Brzy poté Melichárek neudržel nervy, v přerušené hře strčil do Hoška a po druhé žluté kartě musel předčasně do šaten.

Domácí se snažili výsledek pojistit, po akci Štepanovského se o to pokoušel střelou Panák, ale náhradní gólman Halouska balon vytěsnil mimo. V 77. minutě dostal balon do sítě Štepanovský, ale stál v ofsajdu a karvinské publikum jen vydechlo zklamáním.

Vzápětí Ramírez prostrčil balon do uličky Janečkovi, který přehodil vybíhajícího Halousku, ale trefil jen na horní síť. Byť v deseti, Brňané v závěru vyvinuli velkou snahu o vyrovnání. Blízko ke gólu měl Gáč, jehož dělovku zlikvidoval Berkovec metr před brankovou čárou.

8. kolo první fotbalové ligy
MFK Karviná - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 21. Ramirez, 56. Budínský z pen. - 8. Škoda. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Wilczek. ŽK: Lischka, Hošek, Čolič - Škoda, Fortes, Melichárek. ČK: 65. Melichárek. Diváci: 3373.
Karviná: Berkovec - Čolič, Hošek, Lischka, Eismann - Panák, Janečka - Moravec, Budínský (90. Šisler, Letič (69. Štepanovský) - Ramírez (90.+5 Smrž). Trenér: J. Weber.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Gáč, Jablonský (65. Halouska) - Sedlák (77. Kratochvíl), Polák - Fortes, Pilík (72. Přichystal), Lutonský - Škoda. Trenéři: Dostálek a Přerost.

Reklama

Související témata: