Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 2:3Sparta ukončila sérii Mountfieldu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Říčka 0 : 1
15. Kukumberg 1 : 1
33. Vopelka 2 : 1
40. Zámorský 2 : 2
51. Černoch 2 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Sparty vyhráli v 7. kole extraligy na ledě Hradce Králové těsně 3:2. Východočeši přišli o sérii tří výher, Pražané naopak zabrali po dvou vystoupeních bez bodového zisku. Na ledě Mountfieldu uspěla Sparty potřetí za sebou, pokaždé se tak stalo jednobrankovým rozdílem. V polovině třetí třetiny rozhodl o její výhře útočník Jiří Černoch.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Sparty Sami Aittokallio, ilustrační snímek.

Článek

V úvodní části byl hlavním mužem na ledě zkušený královéhradecký útočník Kukumberg. Slovenský hráč s mnoha reprezentačními zkušenostmi se totiž přimíchal k oběma brankám, které během ní padly. Nejprve velmi výrazně chyboval ve vlastním pásmu, když pokazil rozehrávku. K puku se v 11. minutě dostal sparťan Říčka, jenž potvrdil, že má velmi dobrou střelu zápěstím - gólman Sedláček neměl na jeho ránu šanci reagovat.

Sedláček se postavil do brány, i když připraven do hry už byl také uzdravený Slovák Rybár, jenž byl před sezonou po výkonech v minulém ročníku pasován na jasnou týmovou jedničku. Sparta vedla, ale náskok do konce první přestávky neudržela. V 15. minutě totiž napravil svou chybu Kukumberg, jemuž připravil výbornou pozici kapitán Bednář.

Během druhého dějství pokračoval velmi dobrý a rušný hokej. Mountfield se dostal do vedení ve 33. minutě. A znovu měl na vstřelené brance svůj podíl Kukumberg, který nahrál spoluhráči Vopelkovi zpoza brány. Mladý útočník měl už potom jednoduchou práci. Hradec byl na koni, ale ještě během prostřední části dostal ránu, kterou nečekal. Jen deset vteřin před sirénou uklidil do sítě puk zadák Zámorský, když využil přesilovku hostů.

Ve třetí třetině se hrálo o to, kdo dá vítěznou branku. Při vyrovnaném průběhu bylo jasné, že jeden gól výsledek pravděpodobně. Úspěšnější byli hosté. V 54. minutě našel Uher před bránou Černocha, ten nezazmatkoval, udělal kličku Sedláčkovi a skóroval.

Nakonec to byla vítězná trefa, protože domácí už nevyrovnali. Jejich plány narušilo i vyloučení lídra Bednáře, jenž šel na trestnou lavici za zbytečné podražení. Sparta i proto ukončila úspěšnou minisérii mužstva kouče Sýkory. Východočeši sice vstoupili do sezony třemi porážkami, ale další tři duely zvládli vítězně.

7. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Červený), 33. Vopelka (Kukumberg, Jarůšek) - 11. Říčka, 40. Zámorský (J. Hlinka), 51. Černoch (Uher, A. Kudrna). Rozhodčí: Hribik, Kika - Kajínek, Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 5724.
Hradec Králové: J. Sedláček - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Koukal, Zigo - Köhler, Kukumberg, Vopelka - J. Dvořák, Cingel, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, J. Mikuš, Kalina - Říčka, Reichenberg, Forman - J. Hlinka, P. Vrána, Klimek - Kumstát, Pech, Smejkal - Uher, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: