Hlavní obsah

Šéf Renaultu Briatore měl zhoubný nádor v ledvině

ŘÍM

Šéf francouzské stáje Renault Flavio Briatore si musel nechat odstranit zhoubný nádor z levé ledviny. Boss vítěze posledního ročníku Poháru konstruktérů ve formuli jedna se o rakovině dozvěděl při běžné lékařské prohlídce na červnové Velké ceně USA v Indianapolis.

Foto: F1MOTOR

Italský multimilionář Flavio Briatore

Článek

Šestapadesátiletý Briatore tak má nyní mnohem větší starosti než jen obavy o pozici lídra svého týmu Fernanda Alonsa, na něhož se dotahuje Michael Schumacher. "Trochu změním svůj život. Budu se více věnovat lidem, kteří pro mě něco znamenají," řekl italskému časopisu "A". O odchodu z Renaultu nemluvil, ale na konci sezóny mu vyprší smlouva.

Loni se v Renaultu radovali z dvojnásobného úspěchu, Alonso jako nejmladší jezdec v historii vyhrál mistrovství světa formule jedna a stáj triumfovala v Poháru konstruktérů. Stejné postavení má zatím Alonso i Renault také v této sezóně, ale Ferrari v čele se Schumacherem jim začalo šlapat na paty.

Francouzský tým vede po dvou třetinách světového šampionátu Pohár konstruktérů o deset bodů před stájí z Maranella (149:139), Alonsův náskok na sedminásobného mistra světa je momentálně jen o bod bohatší (100:89).

Reklama

Související témata: