Hlavní obsah

Plzeň - Beer Ševa 3:1Kopic rozhodl bitvu, Viktoria zdolala izraelského mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Petržela 1 : 0
69. Nwakaeme 1 : 1
76. Kopic 2 : 1
89. Bakoš 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Perně vybojované, ale přece jen vítězství. Fotbalisté plzeňské Viktorie doma porazili izraelského mistra Hapoel Beer Ševa 3:1 a ve 2. kole si tak připsali první tři body do tabulky skupiny G Evropské ligy. Plzeň vyhrála první poločas, soupeř však po přestávce ožil, vyrovnal a bitvu rozhodl vítězným gólem Kopic, jehož trefu ještě v závěru jistil dalším zásahem Bakoš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Milan Petržela střílí gól do sítě izraelského týmu v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Zatímco hosté poslali do útoku českého dlouhána Tomáše Pekharta, na hrot Plzně se po třízápasovém disciplinárním trestu vrátil útočník Michael Krmenčík, který za poslední čtyři ligové zápasy dal pět gólů.

První ofenzivní lahůdku nicméně předvedl obránce. Řezník si hned ve 4. minutě narazil míč s Petrželou a svůj nájezd zakončil střelou do tyče. O chvíli později se pak dostalo i na bývalého útočníka Slavie či Sparty. Pekhart dostal ideální míč za obranu a z úhlu postupoval sám na Hrušku, jeho branku však zbrkle přestřelil. Na tahu tedy byl Krmenčík, který po centru agilního Řezníka hlavičkoval jen těsně vedle.

Viktoria si postupně vytvořila velkou převahu a bylo jen otázkou času, kdy obrana Hapoelu povolí. Stalo se tak ve 29. minutě. Gólovou akci založil dlouhým nákopem brankář Hruška, míč propadl ke Kopicovi a jeho nabídku zužitkoval nekompromisní střelou k zadní tyči rozběhnutý Petržela.

Inkasovaný gól jako by izraelského mistra probral. Ke konci první a na začátku druhé půle musel brankář Hruška zlikvidovat tři gólem zavánějící střely. Trefit se na druhé straně mohl i Hořava, jinak viktoriáni hlídali těsný jednobrankový náskok.

Také trenér Vrba měl ovšem šťastnou ruku při střídání. Na podzim zcela přehlížený Ivanschitz si už po dvou minutách pobytu na trávníku připsal asistenci a Kopic přesným zakončením rychlé akce vrátil Plzni vedení. Minutu před koncem pak tři body pojistil střídající Bakoš.

Evropská liga - 2. kolo skupiny G:
Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa 3:1 (1:0)
Branky: 29. Petržela, 76. Kopic, 89. Bakoš - 69. Nwakaeme. Rozhodčí: Vad - Albert, Berettyán (všichni Maď.). ŽK: Havel - Sahar, Taha. Diváci: 10 314.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hořava, Hrošovský - Petržela (62. Zeman), Kolář (74. Ivanschitz), Kopic - Krmenčík (84. Bakoš). Trenér: Vrba.
Beer Ševa: Goresh - Brown (80. Ohana), Taha, Abd Elhamed - Elo, Radi, Ogu, Melikson (80. Cuenca), Korhut - Sahar (62. Nwakaeme), Pekhart. Trenér: Bakhar.

Reklama

Související témata: