Hlavní obsah

Teplice - Liberec 2:1Teplice ukončily střelecké trápení. Rezek dokonal obrat s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Potočný 0 : 1
38. Vaněček 1 : 1
83. Rezek 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Tepličtí fotbalisté ukončili po 310 minutách střelecké trápení v HET lize, když v předehrávce 9. kola porazili doma Liberec 2:1. Z výhry se radují po třech zápasech, přitom domácí prohrávali po brzkém gólu Potočného, ale zápas nakonec otočily trefy Vaněčka a Rezka. Liberec po druhé ztrátě za sebou může přijít o páté místo v tabulce. Teplice vyhrály teprve podruhé z posledních sedmi duelů a přiblížily se Slovanu na rozdíl dvou bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů po vstřeleném gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Liberec neměl k dispozici potrestaného Karafiáta a na stopera se stáhl záložník Kulhánek. Teplice postrádaly Kučeru, Ljevakovič se tak vrátil do zálohy a trenér Šmejkal dal šanci Jeřábkovi a také mladému Trubačovi.

Skóre se poprvé měnilo už v sedmé minutě. Domácí odvrátili dlouhý nákop jen před vápno, kde se hned z první opřel do míče Potočný a tvrdou střelou po zemi propálil gólmana Grigara. Tomu se nepovedlo zakročit i proto, že ho při zákroku zradilo koleno a musel s bolestivým zraněním střídat.

Promarněné šance se vymstily

Liberec měl i další šance. V 19. minutě ve stoprocentní možnosti Graiciar napálil míč jen do střídajícího brankáře Diviše. Po půlhodině hry technickou střelou trefil Kerbr vzdálenější tyč.

Zahozených šancí mohli hosté litovat ve 38. minutě, kdy Teplice srovnaly. Po rohovém kopu nedokázal Kerbr odhlavičkovat míč z vápna, vznikl závar a po několika odrazech skončil míč v síti. Jako poslední z teplických hráčů ho zády k brance trefil Vaněček a připsal si už čtvrtý zásah v sezoně. Navíc po 309 minutách utnul střelecké trápení svého týmu.

Ve druhé půli už se hrál opatrnější fotbal. Liberec navíc musel znovu překopat defenzivu po zranění Kulhánka. Dlouho byl jediným nebezpečnějším počinem přímý kop Potočného, jehož tvrdý pokus gólman Diviš vyrazil jen před sebe, ale nikdo z libereckých hráčů nedorážel.

Nakonec duel rozhodli domácí sedm minut před koncem. Při závaru se hostům nepovedlo dostat míč z vápna, Mikula odkopl jen k Rezkovi a bývalý reprezentant parádním volejem na bližší tyč zařídil Teplicím důležitou výhru.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 38. Vaněček, 83. Rezek - 7. Potočný. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Hájek. ŽK: Ljevakovič, Rezek - Folprecht, Breite, Ševčík. Diváci: 3746.
Teplice: Grigar (10. Diviš) - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Král - Fillo, Trubač (90. Vošahlík), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Kulhánek (46. Bartl), Kerbr - Coufal, Breite (88. Havelka), Folprecht, Ševčík (84. Pulkrab) - Graiciar, Potočný. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: