Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 3:4 SNTřinec utrpěl první domácí prohru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rákos 1 : 0
12. Eberle 1 : 1
13. Roth 2 : 1
24. Sundher 2 : 2
47. Laš 2 : 3
48. Růžička 3 : 3
65. Sundher (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté utrpěli v 8. kole extraligy první domácí porážku, když Olomouci podlehli po samostatných nájezdech 3:4. Vítězství Hanáků zařídil dvěma góly forvard Kevin Sundher, který rozhodl i penaltový rozstřel. U všech gólů Třince byl obránce Vladimír Roth - dvakrát skóroval a jednou přihrál. Branku dal i domácí útočník Martin Růžička, jenž zatím bodoval v každém kole. Kohouti nad Třincem vyhráli po sérii čtyř porážek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kanadský útočník Olomouce Kevin Sundher před třineckým brankářem Šimonem Hrubcem.

Článek

Třinec začal rychle plnit roli favorita a v šesté minutě ho poslal do vedení Roth, který po průniku Draveckého z pravého kruhu prostřelil Konráda střelou bez přípravy. Pak ale Jakub Galvas narýsoval parádní a milimetrovou kolmici za obranu do jízdy Eberlemu, který ze sólového nájezdu ve 12. minutě švihem o tyčku vyrovnal.

Nerozhodný stav ale už za 44 sekund zrušil opět Roth, který se po vyhraném vhazování v útočném pásmu bez přemýšlení opřel do puku na modré čáře a Konrád přes zástup těl před bránou zahlédl puk až v síti.

Domácí situaci mohl vylepšit ještě třetím gólem Irgl, ale jeho akci v oslabení zastavila horní tyčka olomoucké brány. Vzdor Hanáků navíc výrazně oživilo kuriózní vyrovnání. Sundher natlačil ve 24. minutě puk i s domácím Linhartem do třinecké brány a rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa uznali gól.

Třinecká pohoda se tím zasekla. Oceláři ve druhé části ztratili lehkost a navzdory tomu, že byli silnější na puku a často nastěhováni v útočném pásmu, s urputnou obranou Kohoutů si nevěděli moc rady. Hosté je do šancí nepouštěli, když už se v ní ocitl Svačina, v úvodu třetí části trefil tyčku.

Ještě více se domácím situace zamotala při vlastní pětiminutové přesilovce při vyloučení Strapáče. Chybu ve středním pásmu využil Laš a ze sóla otočil skóre. S dobýváním hanáckého valu si ale Třinec ještě v téže početní výhodě dovedl poradit zásluhou Růžičky, který z úhlu zacílil možná milimetrovou mezeru mezi Konrádovým ramenem a horní tyčkou.

Ke konci řádné hrací doby musel při hře pět na čtyři Konrád čelit těžké palbě, ale dvě tři gólové rány Olomouc v posledních sekundách přežila bez pohromy. Zápas pak rozřešily až nájezdy. Hosté skórovali v prvních čtyřech sériích hned třikrát a získali dva body.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Roth (Dravecký, Svačina), 13. Roth (Linhart, Cienciala), 48. Martin Růžička (Marcinko, Roth) - 12. Eberle (J. Galvas), 24. Sundher (L. Galvas, J. Galvas), 47. Laš (Vyrůbalík, J. Knotek), rozhodující sam. nájezd Sundher. Rozhodčí: Kalina, Kika - Rampír, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Strapáč (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4279.
Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Marosz, Svačina - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Herman, Holec - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice