Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 2:0Mladou Boleslav probudil Holík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klepiš 1 : 0
18. Holík 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 8. kola extraligy Litvínov 2:0, když o svém vítězství rozhodli dvěma góly v úvodní třetině. Na obou se podílela čerstvá posila z Čerepovce Petr Holík. Reprezentační útočník na první gól nahrál, druhý sám vstřelil. Zatímco Středočeši ukončili sérii tří zápasů bez výhry, Litvínov má za sebou čtvrté vystoupení bez bodového zisku a je předposlední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Bruslaři už s novou posilou v útoku Holíkem, který se postavil do centru první formace po bok Lence a Musila, zahájili utkání náporem a už po půl minutě hry dostali výhodu přesilové hry. A na jejím konci si právě Holík připsal svůj premiérový bod v dresu Mladé Boleslavi, když našel přihrávkou na palebném stanovišti na kruhu Klepiše, jehož střela propadla Petráskovi pod vyrážečkou až do branky.

Následovala přesilovka hostů, ale ti se na rozdíl od domácích prosadit nedokázali. Poté se hra dlouho odehrávala spíše ve středním pásmu, až se ke slovu dostal opět Holík, který svou první trefou v mladoboleslavských barvách zakončil tentokrát z pravého kruhu pohlednou kombinaci domácích.

Bruslaři zahájili druhou třetinu půlminutovou výhodou pěti proti třem, ale ani v následné klasické výhodě svůj náskok nenavýšili. Pak si zahráli dvě přesilovky v rychlém sledu také hosté, ale i přes kvalitní minutový zámek při druhém z trestů domácích se ke snížení nedostali. Další šance pak přišla v početní výhodě před druhou přestávkou - od brusle Němečka se málem puk dostal do vlastní branky, ale proti byl vytrčený beton gólmana Maxwella. A v pokračující výhodě to byl opět americký brankář Mladé Boleslavi, kdo kryl střelu Jánského z bezprostřední blízkosti.

Třetí třetina začala tak, jak skončila ta druhá. Více na puku byli hosté, domácí pozorně bránili modrou čáru. Hodně nebezpečně se jevila Pilařova střela od modré čáry, kterou ale Maxwell dokázal vyrážečkou vytěsnit mimo. Obrovskou šanci na definitivní rozhodnutí zápasu dostali domácí v polovině třetí třetiny, když se na trestné lavici potkali Lukeš s Trávníčkem a Boleslav měla před sebou dlouhou dvojnásobnou početní výhodu.

Severočeši si ale vedli skvěle a kromě dělovky Říhy na Petráska v podstatě žádný puk nepropustili. Minutu před koncem se ještě ze strany na Maxwella vyřítil Černý, ale i proto, že branku přestřelil, mohl domácí gólman oslavit nejen tři body, ale také první vychytanou nulu sezony.

8. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Klepiš (P. Holík, Stříteský), 18. P. Holík (P. Musil, Lenc). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3621.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot - Lenc, P. Holík, P. Musil - Valský, T. Knotek, Urban - Orsava, Žejdl, Klepiš - M. Procházka, Najman, Pacovský. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.
Litvínov: Petrásek - Baránek, Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička - Lukeš, Nejezchleb, Jánský - J. Černý, M. Hanzl, Matoušek - Trávníček, Válek, Jurčík - Doležal, Jícha, M. Hořava. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: