Hlavní obsah

Pivko podepsal Pittsburghu, Chicago získalo práva na Pletku

PITTSBURGH/CHICAGO

Český hokejový útočník Libor Pivko podepsal s vedením Pittsburghu novou roční dvoucestnou smlouvu, která mu v případě působení v hlavním týmu zaručuje příjem 450 000 dolarů. Tučňáci získali šestadvacetiletého hráče v červenci z Nashvillu, kde se však Pivko výrazněji neprosadil a hrál hlavně na farmě.

Foto: http://www.milwaukeeadmirals.com

Libor Pivko v dresu Milwaukee Admirals.

Článek

Pivko působil v AHL na farmě Predators v Milwaukee tři roky. Celkem odehrál za Admirals včetně play-off 231 zápasů a připsal si 143 bodů za 38 branek a 105 asistencí. V roce 2004 s týmem vyhrál Calder Trophy, soutěž zejména rezervních týmů hlavní kanadsko-americké soutěže. V NHL však odehrál pouze jediný zápas v sezóně 2003/04.

Pletka zůstane v Liberci

Hráčská práva na útočníka Václava Pletku získalo pro zámořskou NHL vedení Chicaga. Sedmadvacetiletý hráč byl do Blackhawks vyměněn ve středu z Philadelphie za Erika Melocheho. V příští sezóně však bude Pletka určitě působit v extraligovém Liberci. "Je to obchod v rámci klubů NHL, třeba směrem do budoucna. Chicago má Pletkova hráčská práva, na jeho působení u nás se však nic nemění," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech pro internetový server hokej.cz.

Jeho slova potvrdil i hráčův zástupce Robert Spálenka. "Skutečnost, že Chicago trejdovalo za Melocheho právě Václava, může něco naznačovat. O Pletkovi v klubu vědí, jinak by si ho nebrali. Zřejmě s ním počítají, v opačném případě by transakce postrádala smysl. Ale teď to není aktuální, Vašek je hráčem Liberce," řekl Spálenka na témže webu.

Pletku získala Philadelphia v draftu v roce 1999. V NHL však zatím odehrál jen jeden zápas v sezóně 2001/02, jinak působil v nižší soutěži AHL. V roce 2002 se vrátil do Třince. V uplynulém ročníku odehrál Pletka v dresu Ocelářů 22 zápasů, než zamířil na angažmá do Ruska. Za Dynamo Moskva však v superlize odehrál vinou zranění ramena jen pět utkání a v lednu se vrátil do české extraligy. Sezónu uzavřel v Liberci.

Reklama

Související témata: