Hlavní obsah

Jihlava - Vítkovice 4:2Jihlavě se v závěru povedl obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hlinka 1 : 0
37. Olesz 1 : 1
40. Olesz 1 : 2
48. Skořepa 2 : 2
58. Seman 3 : 2
60. Hubáček 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté jihlavské Dukly si v 8. extraligovém kole připsali druhou výhru v základní hrací době v sezóně. Po dvou porážkách v předchozích kolech, v nichž nedokázali bodovat, porazili Vítkovice, které naopak přišly o sérii tří vítězství. Jihlava skórovala jako první, ale ještě po 47 odehraných minutách prohrávala 1:2. V čase 57:50 rozhodl gólem na 3:2 útočník Filip Seman.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

Dukla po dvou porážkách v Pardubicích a Brně nezačala na domácím ledě špatně a už v úvodních vteřinách mohl měnit skóre Kubalík, jeho střelu ale Bartošák kryl. Po čtyřech odehraných minutách zahrozili také hosté, ale bek Jihlavy Váňa na poslední chvíli před brankou přizvedl hůl Oleszovi, který by jinak dorážel do odkryté branky.

Největší šanci první třetiny spálil domácí kapitán Čachotský, který se dvěma spoluhráči najížděl jen na jediného obránce. Zkušený útočník nic nevymýšlel, vypálil, ale vůbec netrefil Bartošákovu branku. Na góly se na Horáckém zimním stadionu čekalo až do prostřední části hry. Do vedení šli domácí: Hlinka na konci 25. minuty využil, že obě mužstva střídala, vypálil od modré a jeho střela o levou tyč skončila v síti.

Jenže Dukle jakoby vedoucí gól spíše uškodil; hrála dvě přesilovky, jednu dokonce 20 vteřin pět na tři, ale nebyla vůbec nebezpečná. Vítkovice se naopak dostaly do tlaku a tři a půl minuty před druhou přestávkou se dočkaly po zadovce Stránského vyrovnání Oleszem.

Hosté navíc dokázali do konce druhé třetiny výsledek úplně otočit. V její poslední minutě tečoval střelu od modré čáry hostující kapitán a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Do třetí části vlétli domácí jako uragán. Nejdříve mohl vyrovnat Jiránek, jehož střelu neudržel Bartošák a puk sunoucí se za brankovou čáru na poslední chvíli odpálili do bezpečí vítkovičtí obránci. V přesilovce mohl srovnat i Čachotský, ale napálil jen horní tyč hostující branky.

Vyrovnávací trefu zařídil ve 48. minutě dorážkou po Suchánkově střele Skořepa. Necelé dvě minuty na to už se Vítkovičtí radovali z třetí branky, ale tu nakonec při přesilové hře sudí neuznali pro postavení hráče v brankovišti. Rozhodnutí přišlo 130 vteřin před koncem, kdy při hře čtyři na čtyři prostřelil Bartošáka Seman. Vítězství Jihlavy v základní hrací době pečetil 28 vteřin před koncem střelou do prázdné branky Hubáček.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Vítkovice Ridera 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 25. M. Hlinka, 48. Skořepa (Suchánek), 58. Seman (Žalčík, De la Rose), 60. R. Hubáček (Jiránek)- 37. Olesz (Š. Stránský), 40. Olesz (D. Květoň, Trška). Rozhodčí: Pražák, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 3944.
Jihlava: Škarek - Suchánek, De la Rose, Půža, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa - Jiránek, Skořepa, Macík - Rys, Čachotský, T. Kubalík - Anděl, M. Hlinka, Žálčík - Seman, R. Hubáček, Protasenja. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - Kucsera, Š. Stránský, Szturc - Kurovský, Kolouch, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: