Hlavní obsah

Jihlava - Olomouc 0:1Hanáci v závěru vydřeli výhru a zůstávají druzí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Houska 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 9. ligovém kole v Jihlavě 1:0 brankou Davida Housky z 87. minuty. Nováček z Hané bodoval pošesté za sebou a na druhém místě tabulky dál ztrácí sedm bodů na vedoucí Plzeň. Jihlava utrpěla první domácí ligovou porážku s Olomoucí v historii, nenavázala na předchozí dvě výhry na svém stadionu a je patnáctá.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Filip Novotný z Jihlavy, Davis Ikaunieks z Jihlavy, Michal Obročník z Olomouce, Miroslav Keresteš z Jihlavy.

Článek

Do první gólové šance v utkání se dostali hosté. Zahradníček po přihrávce Housky nejprve nastřelil gólmana Hanuše a odražený balon místo do prázdné brány poslal vedle levé tyče. Hanáci byli při chuti, ale dlouho si nevěděli rady s defenzivou domácího týmu. Houska zkusil vypálit z 20 metrů, ale jeho střela prolétla těsně nad břevnem.

Prakticky první střela na branku v podání Jihlavy byla také největší šancí v prvním poločase. Fulnek po půlhodině vysunul po křídle Ikauniekse, který si ve vápně položil obránce, ale tváří v tvář olomouckému brankáři neuspěl, Buchta jeho pokus vyrazil.

Nejaktivnější hráč Olomouce v zápase Houska byl blízko gólu sedm minut před přestávkou, kdy z přímého kopu zastavil míč v cestě do sítě Hanuš, který ho dokázal vytěsnit na břevno.

Po hodině hry mohla jít Olomouc do vedení. Plšek uvolnil střídajícího Texla, který už v první půli nahradil zraněného Obročníka, ale jeho střelu reflexivně vyrazil Hanuš. Devatenáct minut před koncem udržel jihlavský gólman čisté konto i po střele Zahradníčka, kterou dokázal vytěsnit rukou.

Olomouc byla dál v tlaku a rozhodující branka přišla tři minuty před koncem. Houska se ve vápně dokázal otočit s míčem a střelou k pravé tyči zajistil Hanákům tři body a jistotu druhého místa v tabulce.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 87. Houska. Rozhodčí: Ardeleanu - Wilczek, Boček. ŽK: Marcin - Houska, Sladký, Buchta. Diváci: 3043.
Jihlava: Hanuš - Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš - Vaculík, Urblík (81. Daníček) - Fulnek, Dvořák (61. Rabušic), Novotný (68. Marcin) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Kalvach, Obročník (24. Texl) - Zahradníček (85. Manzia), Houska, Falta (69. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: