Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 2:1Hradec Králové zdolal díky obratu v závěru Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Musil 0 : 1
53. Gregorc 1 : 1
57. Červený 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zdolali díky obratu v závěru utkání v 9. kola extraligy Mladou Boleslav 2:1 a zabrali po dvou porážkách za sebou. Mountfield ještě v 53. minutě prohrával 0:1, ale o vyrovnaní se postaral v přesilové hře slovinský obránce Blaž Gregorc a v čase 56:30 rozhodl v další početní výhodě útočník Rudolf Červený.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Hradce Králové a Lukáš Pulpán z Plzně -ilustrační foto.

Článek

V první třetině byl Hradec jednoznačně aktivnější, o čem svědčil i poměr střel. Domácí pálili na hostujícího gólmana Maxwella dvakrát častěji než hosté na Rybára, jenž se hradeckým fanouškům předvedl po zranění poprvé v sezoně. Jenže Maxwell zasáhl perfektně například ve čtvrté minutě, kdy vyrážečkou zastavil střelu zkušeného obránce Graňáka. Hradci navíc nevyšla oni jedenačtyřicet vteřin trvající přesilovka pět na tři, v ní Maxwella prakticky neohrozil.

Druhá část byla vyrovnaná. Na Hradci se však projevoval špatný vstup do sezony, proto byli domácí nepřesní a hráli v křeči. To se projevilo v šancích, velkou měl útočník Köhler, jenže ani on nevyzrál na gólmana Maxwella. Ale také při bránění. Ve 34. minutě nechala hradecká defenziva ujet soupeře Musila, jenž se po dlouhé přihrávce dostal mezi obránce, kteří nestačili zareagovat. Boleslavský útočník zakončil únik přesnou střelou a poslal hosty do vedení.

Bruslařský klub navíc mohl vedení navýšit ve 39. minutě. Veterán Šimánek vyřešil skrumáž před hradeckou brankou tak, že puk vyhodil z brankoviště rukou, a proto rozhodčí nařídili trestné střílení. Posila hostů Holík nájezd nezvládl, Rybár ho klidem vyvedl z míry.

Na začátku třetí třetiny pomohly Hradci do tlaku také dvě vyloučení hostů. Proto byl Mountfield lepší, vehementně se snažil o vyrovnání. Ve 46. minutě už se zdálo, že se mu podařilo srovnat skóre, po Gregorcově střele a následné nepřehledné situaci před Maxwellovou bránou zkoumal videorozhodčí, zda padl gól. Rozhodnutí domácí fanoušky nepotěšilo, Maxwell dál držel čisté konto.

Přesto Východočeši vyrovnali. V 53. minutě se při přesilovce od modré čáry prosadil obránce Gregorc. Puk prošel Maxwellovi mezi betony a načal hradecký obrat. Domácí totiž o tři minuty později zvládli i další početní výhodu. Střelou z kruhu je poslal do vedení útočník Červený. Byla to rozhodující trefa utkání.

9. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 53. Gregorc (Koukal), 57. Červený (Cibulskis) - 34. P. Musil (Stříteský, Žejdl). Rozhodčí: Bejček, Kika - Pešek, Zíka. Vyloučení: 2:7, navíc P. Holík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4479.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Čáp - Vopelka, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jarůšek, Zigo, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek, T. Martinec.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot - P. Musil, P. Holík, Lenc - Urban, T. Knotek, Valský - Klepiš, Žejdl, Orsava - Pacovský, Najman, M. Procházka. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: