Hlavní obsah

Lipsko uvidí atraktivní finále

Eurotip.cz

Dva nejúspěšnější celky minulého ročníku Bundesligy se dnes střetnou ve finále německého poháru. Úřadující mistr Bayern Mnichov se pokusí o double proti Brémám.

Článek

Ligového poháru se každoročně účastní šest nejlepších celků minulé sezóny nejvyšší německé soutěžě. Letos mezi tyto kluby patřily kromě finálové dvojice ještě Bayer Leverkusen, Hertha Berlín, Schalke 04 a Hamburg. Tyto týmy si zajistily čtvrtfinálovou nominaci a doplnili nasazené semifinalisty, kterými byly právě Bayern a Brémy. Dva nejlepší týmy loňské sezony v semifinále využily na sto procent výhodu domácího prostředí a zajistily si tak právo hrát dnešní finále.

Cíl Bayernu v nadcházející sezoně je už tradičně jasný - trenér Felix Magath má za úkol vyhrát titul a uspět s týmem v Lize mistrů. V letní přestávce provedl pár změn v kádru, odešli Ballack a Ze Roberto, naopak přišli Daniel van Buyten z Hamburku a německý reprezentant Lukas Podolski z Kolína. Hodně se spekulovalo o nákupu Ruuda Van Nistelrooije z Manchesteru United, toho ale nakonec ulovil Real Madrid, a tak útočné duo Bayernu bude mít podobu Makaay - Podolski.

Ambice Werderu Brémy jsou ale totožné. Oranžovo-zelení budou chtít už v dnešním utkání dokázat, že jsou lepší než jejich největší současný rival a ukořistit alespoň tuto trofej útěchy. Pomoci by jim v tom měl nový špílmachr týmu Mohamed Zidan; ten by měl nahradit Johana Micouda, který se vrátil do rodné Francie. Micoud byl u všech brémských úspěchů a vedení ho prodávalo z těžkým srdcem, nakonec ale vyslyšelo jeho přání se vrátit.

Dnes se dá očekávat zajímavé utkání, jehož atraktivitu si můžete zvýšit sázkou na svého favorita. Bayern jakožto mistr je mírným favoritem s kursem 2.25, remíza je vypsána s hodnotou 3.20 a na výhru Brém je 2.90. Společnost bwin nabízí i sázku na celkového vítěze poháru, Bayern s kursem 1.70 a na Brémy je2.02.

Reklama