Hlavní obsah

Brno - Liberec 7:2Mistrovská Kometa rozdrtila v repríze finále Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Erat 1 : 0
21. Bakoš 1 : 1
26. Ordoš 1 : 2
36. Vincour 2 : 2
38. Zaťovič 3 : 2
42. Krejčík 4 : 2
43. Haščák 5 : 2
45. Haščák 6 : 2
52. Němec 7 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté mistrovské Komety Brno pokračovali v 10. kole extraligy ve vítězném tažení a v první repríze finále porazili Liberec vysoko 7:2. Kometa naplno bodovala popáté za sebou a udržela si první místo v tabulce. Naopak Bílí Tygři vyšli i v pátém zápase venku v této sezóně bodově naprázdno. Martin Erat k výhře přispěl jedním gólem a třemi přihrávkami a Marcel Haščák si připsal dva góly a asistenci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Adam Jánošík z Liberce a Alexandre Mallet z Brna.

Článek

Liberec se snažil v úvodních minutách o aktivní útočnou hru. Jednodušeji přecházel střední pásmo, z převahy ale nic nevytěžil. Akce končily buď nepřesnou koncovkou, nebo si s nimi poradil brankář Čiliak. Kometa se dostávala do tempa pomaleji, v úvodu utkání zápolila s rychlým založením útoku. Postupně ale srovnala krok a v závěru úvodní třetiny po Zaťovičově přihrávce se před brankáře Willa dostal Erat, který otevřel skóre zápasu.

Na inkasovaný gól zareagovali Bílí Tygři v úvodu druhé třetiny, kdy v rozmezí pěti minut otočili skóre. Nejdříve ve 21. minutě při přesilovce pouhou vteřinu před návratem vyloučeného Tomáše Svobody vyrovnal Bakoš a druhý gól Liberce přidal Ordoš.

Hokej dostal parametry finálového duelu z loňské sezony. Kometa přidala na obrátkách, soupeře dostala pod tlak. Krejčík při přesilovce tvrdou střelou od modré čáry orazítkoval tyčku.

Při další početní výhodě rozehráli Brňané nacvičený signál a po Eratově přihrávce vyrovnal tvrdou střelou do horního růžku Vincour. V závěru druhého dějství při vlastním oslabení vybojoval Erat u modré čáry v obranném pásmu kotouč a po jeho přesné přihrávce Zaťovič po sólovém útoku vstřelil třetí gól Brna.

Kometa o svém vítězství definitivně rozhodla v úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy v rozmezí tři minut přidala další tři góly. Z toho dva dala v přesilovkách. Nejdříve se prosadil Krejčík a pak dvakrát Haščák. Bílí Tygři zcela vypadli z tempa a zápas se rozmělnil do několika šarvátek. Výsledek v 52. minutě pečetil Vojtěch Němec.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:0, 2:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 18. M. Erat (Zaťovič), 36. Vincour (M. Erat, Krejčík), 38. Zaťovič (M. Erat), 42. Krejčík (Zaťovič, M. Erat), 43. Haščák (Štencel, J. Hruška), 45. Haščák (T. Svoboda), 52. V. Němec (Haščák) - 21. Bakoš (Bulíř, Ševc), 26. Ordoš (Plutnar, Vantuch). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Komárek, D. Jelínek. Vyloučení:9:10, navíc Haščák - Lakatoš, Vantuch všichni 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7485.
Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Liberec: Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - Jeník, D. Špaček, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: