Hlavní obsah

Hadamczikovým asistentem má být Marek

PRAHA

Novým asistentem trenéra Aloise Hadamczika u hokejové reprezentace se má stát Pavel Marek, který v nedávné minulosti koučoval Třinec a nyní působí v klubu jako generální ředitel. Hadamczik již svou volbu podle úterního tisku oznámil předsedovi hokejového svazu Vratislavu Kulhánkovi. Nového člena realizačního týmu by měl za tři týdny schválit výkonný výbor.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Panem Hadamczikem jsem byl osloven a nyní čekám, jak to dopadne," řekl deníku Sport Marek, který byl v 80. letech minulého století členem úspěšného pardubického mužstva, kde působil po boku Dominika Haška nebo Otakara Janeckého.

Hadamczik údajně uvažoval také o českobudějovickém kouči Josefu Jandačovi, ale nakonec oslovil Marka, kterého dobře zná. "Teď už záleží na hlasování výkonného výboru," řekl trenér úřadujících vicemistrů světa.

Marek nahradí na střídačce Josefa Palečka, který se po šampionátu v Rize rozhodl u reprezentace skončit, aby se mohl naplno věnovat koučování Liberce. Nový asistent by měl Hadamczikovi pomáhat jen při čtyřech turnajích Euro Hockey Tour. Hlavní trenér už dříve avizoval, že na mistrovství světa v Moskvě počítá znovu se spoluprací s Palečkem a Františkem Musilem, který má během sezony povinnosti v Edmontonu Oilers.

Marek by se měl poprvé po Hadamczikově boku představit na turnaji Česká pojišťovna Cup, který začne 31. srpna v Liberci.

Reklama