Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Baník 2:1Klokani otočili duel s Baníkem, který na druhou ligovou výhru dál čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Baroš 0 : 1
33. Kabajev 1 : 1
58. Reiter 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Tři kola si museli Bohemians počkat na další ligovou výhru, v prologu k desátému dějství nejvyšší domácí fotbalové soutěže ji ale slavili. U Botiče otočili nepříznivý vývoj střetnutí s ostravským Baníkem, neboť na úvodní trefu hostujícího kapitána Baroše odpověděli Kabajev s Reiterem. Baník se tak i z Prahy vrací z prázdnou a od konce července dál čeká na druhé ligové vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jevgenij Gennaďjevič Kabajev z Bohemians Praha oslavuje gól proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Kapitán Klokanů Jindřišek se na své dva spoluhráče jen vyčítavě podíval. Aby ne, když Hůlka na centrovaný balón De Azeveda nedoskočil a mladý Hašek se ani vyskočit nepokusil.

Ostravský rutinér Baroš tak svou akci završil mistrovsky. Po faulu na něho přišel trestný kop, brazilský legionář v ostravských službách poslal do šestnáctky perfektní centr, a protože Hůlka i Hašek byli jeho přesností evidentně zaskočeni, hlavičkující Baroš pátou trefou v sezóně otevřel skóre. Sice v postavení hraničícím s ofsajdem, ale to nemuselo kapitána Baníku zajímat, protože gól platil.

Domácí se ovšem ze šoku záhy probrali, neboť už po deseti minutách zafungovala spolupráce Lutse s Kabajevem, proti jehož střele z voleje neměl hostující Vašek sebemenší nárok. Určitě i proto, že ruský snajpr se také pohyboval na hranici ofsajdu.

Klokani ale každopádně narostli a přitiskli hosty k jejich bráně, jenže bombu Vaníčka brankář Vašek lapil, střelu Kabajeva ostravská obrana zblokovala a další šanci už si nestihli do přestávky připravit.

Co nesvedli domácí, o to se po změně stran postarali zmatkující ostravští obránci. Střídajícího Reitera doslova vyzvali ke skórování, ten nabídnutou příležitostí nepohrdl a premiérovou trefou zajistil Bohemians výhru.

Hosté s hodně aktivním Barošem na hrotu útoku se sice hnali za vyrovnáním, ale když Klokani přečkali trestné kopy Hrubého a De Azeveda i závěrečný nápor Baníku, zůstaly tři body u Botiče.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 33. Kabajev, 58. Reiter - 20. Baroš. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Hůlka - Baroš, Pokorný. Diváci: 3872.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Vaníček (56. Reiter), Hašek ml., Mašek (66. Nečas), Luts - Kabajev (81. Krch). Trenér: Hašek st.
Ostrava: Vašek - Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný - De Azevedo (81. O. Šašinka), Hrubý, Hlinka, Stáňa (46. Pazdera) - Baroš, J. Šašinka (61. Poznar). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: