Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 2:1Pardubice porazily Třinec a bodovaly počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Krajíček 0 : 1
30. Starý 1 : 1
38. Wishart 2 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli na domácím ledě nad Třincem 2:1 a bodovali tak počtvrté v řadě. Oceláři se ve 25. minutě dostali do vedení, ale Dynamo dvěma brankami ještě před druhou pauzou otočilo stav a těsný náskok udrželo až do závěrečné sirény. Východočeši se tak posunuli se na desáté místo v tabulce, Třinec zůstává třetí.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec vítezného gólu pardubický obránce Ty Wishart se raduje se svým spoluhráčem Jánem Sýkorou.

Článek

Třinec musel v utkání oželet služby svého nejproduktivnějšího hráče Vladimíra Rotha a právě ofenzivní nápady v první třetině chyběly oběma týmům. Hned na začátku zahrozil hostující Rákos a Dynamo pak ostřelovalo Hrubce při přesilovce. Velké šance ale nemusel řešit ani jeden z brankářů. Když už se totiž Hrňa nadechoval k úniku, tak mu kotouč sjel z hole.

To druhá třetina byla o něčem jiném. Solidní možnost nejprve neproměnil Irgl, ale ve 25. minutě se už hosté radovali, když Krajíček nahozením od zadního mantinelu dokázal procpat kotouč do branky. Na opačné straně z mezikruží přestřelil Quenneville. Srovnání zařídil až ve 30. minutě z dorážky Starý.

Střelecké procitnutí probudilo oba týmy a k vidění byla poměrně ofenzivní partie. Další možnost Dynama promarnil Bojko, který zblízka trefil jen Hrubce. Domácí Klouček měl zase co dělat s prudkou střelou Hrni. Remízovým stavem nakonec pohnul až ve 38. minutě pardubický Wishart, když zůstal osamocený před Hrubcem a trefil se přesně pod horní tyč.

Na tahu byli hostující hráči, ale ti jako by nemohli nalézt recept na dobře bránící Dynamo. Domácím pomohla i přesilovka, kterou otupili sílící nápor Třince. Hosté sice byli častěji v útočném pásmu, ale šance nepřicházely. Naopak třetí gól Pardubic mohl po přečíslení přidat Perret.

Až čtyři a půl minuty před třetí sirénou se k čisté gólovce protlačil Svačina, ovšem Klouček se štěstím udržel puk před brankovou čárou. Tím naděje Třince zhasly, více šancí už pardubická obrana nepovolila.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Starý (Cardwell, Dušek), 38. Wishart (J. Sýkora, Perret) - 25. Krajíček. Rozhodčí: Kika, T. Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7023.
Pardubice: Klouček - Wishart, Hunkes, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš - Vondráček, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - J. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Beran, Dušek, Starý. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Jank, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cicenciala, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata: