Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 7:3Gólové hody! Vítkovice protrhly sérii pěti proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lev 1 : 0
10. Kolouch 2 : 0
19. Tybor 3 : 0
27. Tybor 4 : 0
29. Doležal 4 : 1
31. Hudeček 5 : 1
35. Lukeš 5 : 2
37. Kolouch 6 : 2
55. Dej 7 : 2
59. Hanzl 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic přehráli ve 12. kole extraligy na svém ledě poslední Litvínov 7:3 a přerušili sérii pěti porážek. Ostravané vedli už ve 27. minutě 4:0, v zápase se dvakrát trefil Petr Kolouch a Radoslav Tybor. Hosté protáhli černou sérii bez výhry na devět utkání.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Kantor.

Článek

Litvínovský útočník Lukeš si po minulé prohře stěžoval, že za špatnými výsledky stojí nepovedené první třetiny a střelecké trápení. A v Ostravě nevybočili z trendu. Vítkovičtí potrestali už v páté minutě chybu hostů v rozehrávce a Lev si poradil s gólmanem Kantorem bekhendovým blafákem. V polovině úvodní části Kolouch zvýšil tečí Slobodovy střely a třetí gól přidal Tybor z dorážky v přesilové hře pět na tři. A to ještě zahodil Olesz sólový únik.

V kabině Litvínova zřejmě létaly o přestávce hromy a blesky, protože na led nastoupilo ve druhé třetině jiné mužstvo. Gula ale trefil tyč, v další šanci selhal Hanzl, který následně zbytečným faulem daroval domácím přesilovku. S jejím vypršením se za obranu hostů dostal Tybor, vystihl záměr Kantora, který mu chtěl holí vypíchnout puk, a přehodil ležícího gólmana.

Litvínov se nevzdával, a i když v další šanci neuspěl Gula, tak jejich tlak nakonec korunoval ve snížení Doležal. Vzápětí vyhnal Hudeček nenápadnou ale krásnou střelou, která skončila v síti, Kantora na střídačku. Hosté po pěkné kombinaci v přesilovce snížili trefou Lukeše, ale Vítkovicím vrátil čtyřbrankový náskok Kolouch.

Šest branek dali Ostravští v součtu předchozích pěti utkání, teď jim na stejný počet stačily necelé dvě třetiny. Domácí v první polovině závěrečné části kontrolovali vedení a drželi hru co nejdále od své branky. Prosadili se ale paradoxně až při přesilové hře Litvínova, ve kterém sehrála skvěle přečíslení domácí dvojice Lev - Dej, který rozjásal domácí fanoušky posedmé. Poslední slovo měli hosté, po jejichž hezké souhře uzavřel gólové hody Hanzl.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Lev (Dej). 10. Kolouch (Sloboda, Klok), 19. Tybor (Olesz, O. Roman), 27. Tybor (O. Roman, Trška), 31. Hudeček (Kolouch, Kurovský), 37. Kolouch, 55. Dej (Lev) - 29. J. Doležal (Kubát), 35. F. Lukeš (Kubát, M. Hanzl), 59. M. Hanzl (Baránek, F. Lukeš) Rozhodčí: Lacina, Šír - Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4812.
Vítkovice: Dolejš - Hrbas, Baranka, Klok, Sloboda, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Kantor (31. Petrásek) - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, Z. Sklenička, Baránek, od 41. Dietz - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Matoušek, Gerhát, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - M. Hořava, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama