Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 0:0Olomouc remizovala s Jabloncem a klesla na třetí místo

Olomouc

Fotbalisté Olomouce v 10. kole první ligy doma remizovali 0:0 s Jabloncem a propadli se z druhého na třetí místo tabulky o bod za mistrovskou Slavii. Sigma byla hlavně v závěru blíž výhře, ale hosty podržel brankář Vlastimil Hrubý. Hanácký nováček v nejvyšší soutěži prodloužil sérii bez porážky na sedm zápasů a neinkasoval už 279 minut.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Lukáš Masopust z Jablonce a Michal Vepřek z Olomouce v duelu 10. kola HET ligy.

Článek

Souboj celků z horních pater tabulky zahájil ostrou střelou domácí záložník Houska, obrana Jablonce ale tečovala míč mimo. Sigma v průběhu celé první půle hosty herně převyšovala. Největší příležitost měli Jablonečtí po chybě Olomouce, Kalvach zaváhal v rozehrávce a do sóla se dostal Doležal, olomoucká defenziva ale situaci uhasila. Po půlhodině hry vyslal nadějný střelecký pokus na jabloneckého brankáře krajní obránce Sigmy Vepřek, Hrubý ale ránu zkrotil. Hráčům Jablonce se připomněl také hrotový domácí útočník Chorý, vytáhlý forvard po zpracování míče ve vápně ale pálil z otočky nad bránu.

I po pauze byli nebezpečnější fotbalisté v modrých dresech. Po kolmici od Housky se do slibné příležitosti řítil Plšek, zkusil ale kličku a ze šance byl pouze roh. Po rozehrání standardky hlavičkoval volný stoper Jemelka, ale míč byl v dosahu brankáře Hrubého. Na druhé straně se osmělili Jablonečtí, Masopustův pokus ale Sigma zablokovala.

Po hodině hry měl další šanci skórovat olomoucký Plšek, balon mu sklepl Vepřek, ale prostřelit Hrubého se domácímu záložníkovi nepodařilo. V 83. minutě měl Jakub Plšek, který se přesunul na hrot po vystřídání Chorého, zřejmě největší šanci zápasu. Sladkého centr napálil z první do dobrého prostoru, ale velmi povedeným zákrokem se blýskl Hrubý, který střelu vytáhl nad břevno.

V nastaveném čase zvedl diváky ze sedaček brejk Sigmy, když Hála vybojoval balon do samostatného úniku pro Moulise, ten si nachystal míč na střelu, ale proti euforii Hanáků byl gólman Hrubý, když Moulisovu střelu zlikvidoval. Olomouc porazila Jablonec v jediném z posledních 10 ligových utkání.

10. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Arnošt. ŽK: Jovovič, Kubista, Hübschman (všichni Jablonec). Diváci: 4543.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (87. Hála), Houska, Plšek, Kalvach, Falta (72. Moulis) - Chorý (72. Texl). Trenér: Jílek.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Kysela, Hübschman, Hanousek - Masopust (87. Zelený), Kubista, Trávník, Jovovič - Doležal (75. Mihálik), Tecl (90.+1 Považanec). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články