Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 3:2Domácí trojboj zvládla Sparta stoprocentně, to krize Pirátů se prohlubuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vondrka 0 : 1
6. Uher 1 : 1
24. Vondrka 1 : 2
32. Reichenberg 2 : 2
53. Smejkal 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Dvakrát museli odpovídat na trefy chomutovského kapitána Vondrky, pokaždé to ale svedli a ve třetí třetině pak zápas otočili ve svůj prospěch. Hokejisté Sparty porazili v utkání 13. extraligového kola Piráty 3:2 a v sérii tří domácích duelů tak neztratili ani bod. Krize Růžičkova družstva se naopak prohlubuje, když prohrálo už počtvrté v řadě a vůbec poprvé v letošní sezóně vyšlo venku bodově naprázdno.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek

Ve sparťanské brance dostal už potřetí za sebou příležitost David Honzík, o čisté konto ale přišel už po čtyřech minutách. Kapitán Pirátů Vondrka totiž využil díry v obraně domácích a tvrdou střelou nad ledem otevřel skóre. Hostům ale náskok vydržel jen 34 vteřin. Vrána se prosmýkl mezi dvěma beky, od zadního mantinelu vrátil puk před branku a Uher už neměl problém srovnat.

Ve 14. minutě zachránila Spartu po Rašnerově dělovce tyčka a pak i Honzík, který skvělým přesunem vychytal Vondrku. Z protiútoku naopak Pražané mohli jít poprvé do vedení. Klimek z těžké pozice nahodil na branku kotouč, který po odrazu už už mířil do branky, na čáře jej však na poslední chvíli odpálil hokejkou do bezpečí gólman Laco.

Na začátku druhé třetiny si Chomutovští vzali ztracený náskok zpět. Huml našel dlouhou žabkou za obranu rozjetého Vondrku a ten uspěl střelou na vyrážečku. Pražané však i podruhé dokázali srovnat. Ve 32. minutě při přečíslení Kudrna posunul puk Reichenbergovi, jenž trefil mezírku mezi Lacovými betony.

Ve sparťanské obraně však neubývalo okének a pár vteřin po vyrovnání mohli mít Piráti zase navrch. Chlouba totiž upaloval zcela sám na Honzíka, ten ale jeho blafák do forhendu přečetl a betonem kotouč zastavil.

A Severočechy to mrzelo. V 53. minutě totiž Vrána přiklepl ve středním pásmu puk Smejkalovi, který bekhendem překonal Laca, stejně jako Reichenberg mezi betony. V závěrečné minutě Chomutov zkusil hru bez brankáře se šesti bruslaři v poli, Sparta už ale těsný náskok udržela, i zásluhou Honzíkova zákroku lapačkou v poslední vteřině.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Uher (P. Vrána), 32. Reichenberg (A. Kudrna), 53. Smejkal (P. Vrána, Říčka) - 5. Vondrka (J. Mrázek, Tomica), 24. Vondrka (Huml, Tomica). Rozhodčí: Hradil, Kika - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6582.
Sparta: Honzík - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Kalina, J. Mikuš, Piskáček - Smejkal, Pech, Saponari - Forman, J. Hlinka, Klimek - Říčka, P. Vrána, Uher - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Chomutov: Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - V. Tomeček, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Chlouba, Poletín - Koblasa, Lauko, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín