Hlavní obsah

Brighton - Everton 1:1Trápení Evertonu pokračuje, v Brightonu zachránil bod z penalty

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Evertonu pouze remizovali v osmém kole anglické ligy na hřišti nováčka Brightonu 1:1. I na bod se navíc Everton, který zatím nesplňuje předsezinní očekávání, hodně nadřel. Zařídil mu jej minutu před koncem z penalty Wayne Rooney. Jiří Skalák ani Aleš Matějů nebyli v nominaci domácího týmu.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Anthony Knockaert z Brightonu slaví gól proti Evertonu.

Článek

Na gól fanoušci v Brightonu čekali až do 82. minuty, kdy se po Grossově přihrávce přízemní střelou prosadil Anthony Knockaert. Vedení ale domácí udrželi jen sedm minut, poté Bruno fauloval ve vápně a pokutový kop s přehledem umístil k tyči Rooney. Everton čeká na venkovní výhru od 21. ledna.

"Alespoň bod jsme získali a myslím, že velmi zaslouženě. Byli jsme lepším týmem, drželi jsme míč po většinu zápasu. Možná jsme si toho měli vytvořit víc. Po gólu na 1:0 jsme ukázali charakter a možná jsme měli v posledních vteřinách i úplně otočit stav," uvedl kouč hostů Ronald Koeman.

"V tuhle chvíli jsem neuvěřitelně zklamaný. Vzhledem k tomu, kdy vyrovnali, to nyní spíše působí jako porážka," litoval jeho protějšek Chris Hughton.

Newcastle dvakrát vedl v Southamptonu, bod pro domácí ale zachránil dvěma trefami italský útočník Gabbiadini. "Straky" neudržely čisté konto na hřišti "Svatých" od února 1969. Oba týmy čekají na vítězství tři zápasy

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Brighton - Everton 1:1 (82. Knockaert - 89. Rooney z pen.),
Southampton - Newcastle 2:2 (49. a 75. z pen. Gabbiadini - 20. Hayden, 51. Pérez).

Reklama

Související témata: