Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:1Bulíř rozhodl v závěru o výhře Liberce nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Bakoš 1 : 0
41. Lev 1 : 1
58. Bulíř 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 13. kole extraligy Vítkovice 2:1 a připsali si teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů. Vítěznou branku vstřelil v 58. minutě v přesilové hře útočník Michal Bulíř. Ostravané nenavázali na páteční domácí výhru nad posledním Litvínovem (7:3) a prohráli šesté z posledních sedmi utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Liberce. Ilustrační foto.

Článek

Liberci se naskytla po 122 vteřinách přesilová hra po Szturcově faulu a mohl jít do vedení, jenže Dolejš se vyznamenal. Po Bakošově přihrávce se před ním ocitl Lukáš Krenželok, ale s blafákem do bekhendu neuspěl. Vzápětí minul osamocený Jelínek a vítkovický gólman si poradil i s Redenbachovým pokusem.

Početní výhodu Bílých Tygrů zkrátilo Lakatošovo vyloučení, ale domácí se pak při jeho pobytu na trestné lavici ubránili. Stejně tak Ostravané neuspěli při tlaku během Dernerova trestu. V 17. minutě Liberec potrestal Lvův faul a Bakoš ránou od modré čáry otevřel skóre.

Odpovědět mohl Tybor, ale defenzíva domácích stačila jeho pokus zblokovat. Při Kolouchově vyloučení byli Bílí Tygři blízko zvýšení náskoku, jenže Dolejše nepřekonal Lakatoš a do vítkovické branky puk nedotlačil ani dorážející Ordoš.

Další možnost domácích měl ve 25. minutě Jelínek, který v úniku vystřelil, ale nezamířil přesně. Při vyloučení Šimona Stránského neprostřelil vítkovického gólmana tvrdou ránou Ševc a o chvíli později po tlaku Liberce přesouvajícího se Dolejše nepřekonal ani Jašek.

Při Klokově vyloučení se snažil skákavý puk zakončit z první Bakoš, avšak netrefil jej ideálně. Will měl ve druhém dějství minimum práce, v oslabení jej bez úspěchu otestoval Květoň.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se hostům naskytla přesilovka čtyři proti třem a 57 vteřin po pauze ji využil Lev. Vyměnil si puk s Romanem a tvrdou ránou z mezikruží přes stínícího kapitána Olesze sebral Willovi čisté konto.

Skóre se neměnilo při zkrácených početních výhodách obou celků, ani při následném pobytu libereckého Šmída na trestné lavici. V 54. minutě měl po Ordošově průniku obrovskou šanci Lakatoš, ale trefil jen v brankovišti ležící hokejku, kterou předtím v souboji ztratil jeden z vítkovických hráčů.

Při Květoňově vyloučení za zdržování hry po vyhození puku do hlediště ale rozhodl Bulíř, jemuž nabil na levý kruh Ševc a liberecký útočník pohotově překonal Dolejše, který měl zakrytý výhled.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Bakoš (Ševc, L. Krenželok), 58. Bulíř (Ševc) - 41. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), M. Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Vyloučení: 2:1. Diváci: 4987.
Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, Lakatoš, Ordoš - Jeník, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Vítkovice: Dolejš - Baranka, Hrbas, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský - od 41. navíc Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: