Hlavní obsah

Dynamo - Nižněkamsk 3:4Nestrašil s Hanzlem pomohli Nižněkamsku ukončit sérii porážek

Čeští hokejisté se v utkání Kontinentální ligy podíleli na třech ze čtyř branek Nižněkamsku, který si z ledu moskevského Dynama odvezl vítězství 4:3. Andrej Nestrašil vstřelil gól a přihrál na vítěznou branku, jednu asistenci si připsal Robin Hanzl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Robin Hanzl.

Článek

Hosté přitom už v 15. minutě prohrávali o dvě branky a mířili ke čtvrté porážce za sebou. Hanzl však v druhé třetině přihrál na gól na 1:2 a Nestrašil krátce nato vyrovnal. Ani další vedení Dynama nemělo dlouhého trvání, do závěrečné třetiny se šlo opět za nerozhodného stavu a v 49. minutě se jako poslední v zápase trefil Alexandr Bryncev.

Na gól mu v přesilovce přihrál Nestrašil, který si v premiérové sezoně v KHL vylepšil bilanci na 4+8. Další ligový nováček Hanzl je na tom o dvě nahrávky lépe.

Hokejisté Jaroslavle zvítězili potřetí za sebou, Čerepovec zdolali 6:5 po samostatných nájezdech a jednou asistencí k tomu přispěl obránce Jakub Nakládal. Lokomotiv v utkání přišel o tříbrankový náskok, v nájezdech se pak ale jako jediný z deseti střelců trefil domácí Staffan Kronwall.

Teprve podruhé v sezoně prohrál Petrohrad, i v 23. zápase za sebou ale dokázal bodovat. Obhájce Gagarinova poháru doma v utkání konferenčních lídrů podlehl Kazani 2:3 v prodloužení.

Kontinentální hokejová liga:
Jokerit Helsinky - Ufa 2:0
Dinamo Minsk - HK Soči 1:3
Dinamo Riga - Nižnij Novgorod 1:3
Dynamo Moskva - Nižněkamsk 3:4 (za hosty Nestrašil 1+1, R. Hanzl 0+1)
Jaroslavl - Čerepovec 6:5 po sam. nájezdech (za domácí Nakládal 0+1)
Petrohrad - Kazaň 2:3 v prodl.

Reklama

Související témata: