Hlavní obsah

Olomouc - Jihlava 3:0Olomouc porazila i díky bezchybnému Konrádovi Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Burian 1 : 0
37. Eberle 2 : 0
49. Knotek 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 13. extraligovém kole Jihlavu 3:0. Hanáci si všechny trefy schovali na druhou polovinu zápasu, Dukla venku ještě nevyhrála. Góly dali Vilém Burian, Jan Eberle a Jan Knotek, čisté konto vychytal díky 20 úspěšným zákrokům gólman Branislav Konrád.

Článek

Olomouc už ve druhém střídání prověřila strážce hostující branky Škarka: Houdek nahodil puk na branku, Burian šikovně tečoval, mladý talent české brankářské školy byl však připraven. V osmé minutě hráli Hanáci přes půl minuty dvojnásobnou přesilovku, Jihlavští ale zablokovali obě dělovky Škůrka a Vyrůbalíka.

V pokračující klasické početní převaze nevyzráli na Škarka zblízka Skladaný ani Burian. Dukla hrála dvě klasické přesilovky, ale Konráda z nich - kromě jedné rány Macíka - neohrozila. Diváci v Olomouci v první třetině mnoho hokejové krásy neviděli.

Druhá část začala opět olomouckým atakem s tečí Knotka před Škarkem, který byl opět pozorný. Poradil si i s ránou Sundhera z křídla. V početní převaze při vyloučení Žálčíka se po buly objevil sám před brankářem Jihlavy Eberle, ale ani jeho bekhend nevyšel. O chvíli později to podobně zkoušel i Laš, ani on nezvedl puk nad Škarkův beton.

Ve 33. minutě se domácí diváci dočkali. Dvojnásobnou přesilovku sice Olomouc nevyužila, ale pokračující klasickou již ano. Vyrůbalík našel přesně Buriana a ten překonal Škarka, který si sice na puk sáhnul, ale zabránit mu v cestě do sítě už nedokázal. Zvýšit mohl Herman, nájezd řešil střelou, trefil opět do znaku jihlavského klubu na hrudi brankáře hostí. Povedlo se ale o chvíli později Eberlemu po nezištné přihrávce Knotka zpoza branky - 2:0. Před přestávkou ještě vyzkoušel Škarka Sundher.

Ve 45. minutě mohli hosté snížit, z nadějné pozice vyzkoušel Konráda Hlinka. O čtyři minuty později Kohouti využili další přesilovku, když Eberle nahodil puk na branku a Knotek tečoval puk za Škarkova záda. V závěru ještě Olomouc přežila další oslabení a díky další Konrádově nule získala takřka po měsíci doma zase tři body.

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Burian (Vyrůbalík, Ondrušek), 37. Eberle (J. Knotek), 49. J. Knotek (Eberle, Vyrůbalík). Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváků: 4139.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, B. Mráz - Roman Vlach, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Macík, R. Hubáček, R. Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: