Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:1Růžička hattrickem sestřelil mistra, Brno venku poprvé nezabodovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hrňa 1 : 0
29. Mallet 1 : 1
32. Růžička 2 : 1
46. Růžička 3 : 1
60. Růžička 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince rozehráli druhou čtvrtinu nejvyšší soutěže výhrou 4:1 nad Brnem. Úřadujícího mistra v magnetu 14. kola čistým hattrickem srazil nejlepší třinecký střelec Martin Růžička a postaral se o první porážku Komety v normálním čase na ledě soupeře. Brno vyšlo bodově naprázdno po sérii deseti zápasů, poprvé od 12. září.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí se radují z druhého gólu.

Článek

Třinci patřil úvod, ale jeho svižný nástup Cienciala z velké příležitosti gólově nezhodnotil. Po nevyužité šanci Hrni ale hosté srovnali tempo a přebírali aktivitu, kterou mohl zúročit Čermák. Kapitán Komety si však vylámal zuby na Hrubcovi stejně jako Zaťovič, který v závěru první dvacetiminutovky se svým pokusem narazil na levý gólmanův beton.

Svižný a zajímavý zápas přinesl změny stavu až v přesilovkách, které dnes oba týmy hrály velmi dobře. Hrňa si v 27. minutě prorazil cestu od hrazení až před Čiliaka, kterého překonal ranou na vyrážečku.

Hosté ale kontrovali parádním způsobem už po 103 vteřinách: po nádherném pasu Gulašiho na útočnou modrou čáru naservíroval v přečíslení dva na jednoho Nahodil puk Malletovi, který s přehledem zavěsil.

Třinec si ale vzal vedení zpět v další početní výhodě a zase v tom měl prsty Hrňa, který tentokrát přichystal bezchybnou přihrávkou před prázdnou branku gól Martinu Růžičkovi.

Agilní Hrňa zahrozil dokonce i v oslabení, ale Čiliak jeho výpad v 34. minutě překazil. Kometa se opět nadechla v úvodu třetí části a dvě slepené přesilovky v řadě strávila nastěhována před Hrubcem, ale permanentní tlak ve vyrovnání nevyústil. I proto, že Haščák rozvlnil z úhlu jen boční síťku odkryté branky.

Sotva se navíc Třinec vrátil do pěti, Růžička byl nejrychleji před Čiliakem u vyraženého puku, vrátil ho pohotově do sítě a zaznamenal svůj osmý gól sezony. Kometa o snížení usilovala marně. Zohorna se sice objevil ve slibné možnosti, ale bekhendem nezamířil přesně a při tlaku Brna při závěrečné power play ujel znovu Růžička a zkompletoval hattrick.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička (Rákos) - 29. Mallet (Nahodil, Gulaši). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 4199.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Bartko, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Rákos, Hrňa - Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - Erat, Hruška, Zaťovič - Vincour, Čermák, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články