Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:1 PPLitvínov dokázal po Kometě porazit doma i Plzeň. Ta je ale novým lídrem extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Stach 0 : 1
17. Černý 1 : 1
65. Gerhát (trestné střílení) 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 14. kole extraligy Plzeň 2:1 v prodloužení a po vedoucím Brnu tak v krátkém sledu přehráli i před zápasem druhý tým soutěže. Utkání rozhodl v čase 64:14 gólem z trestného střílení František Gerhát. Plzeň bodovala ve dvanáctém utkání v řadě a po prohře Komety se posunula do čela extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský František Gerhát střílí plzeňskému brankáři Miroslavu Svobodovi rozhodující branku utkání a zajistil Chemikům druhý bod.

Článek

Domácí mohli jít do vedení již ve druhé minutě, Trávníček ovšem trestuhodně zahodil vyloženou šanci. Zblízka nedokázal trefit odkrytou branku. Na druhé straně z protiútoku trefil Kodýtek pouze pravou tyčku.

V deváté minutě nadvakrát prověřil Svobodu střelou švihem Gula, hostující brankář oba pokusy výtečně pokryl. Další práci měl Svoboda při Baránkově bombě od modré čáry.

Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě, kdy hosté dokonale rozebrali domácí trojici při početní výhodě. Pro Stacha nebyl problém uklidit puk do prázdné branky a otevřít skóre.

Vyrovnat mohl Lukeš, jeho střelu z otočky Svoboda vykopl betonem. V 17. minutě se Severočeši vyrovnání už dočkali. Kubátovu kličkovanou dokončil Černý, který se štěstím přehodil beton hostujícího brankáře.

Zajímavé okamžiky druhé části by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Nejprve Válek výtečným pasem našel na modré čáře Kubáta, jeho střela švihem Svobodu nepřekvapila. I další šanci měl aktivní Kubát, tentokrát hostujícímu gólmanovi pomohla branková konstrukce.

Za hosty předvedl ukázkovou piruetu Gulaš, který se chytrým manévrem zbavil obránce, střela ovšem mířila nad branku. V závěru třetiny hráli domácí 88 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, ale Svoboda společně s bránící trojicí situaci ustál.

Atraktivní závěrečná část nabídla několik zajímavých momentů. Za hosty prověřili Petráska Kubalík s Kracíkem, na druhé straně vyzkoušeli Svobodu Jurčík a Sörvik. V 53. minutě měl obrovskou šanci Straka, domácí brankář výtečně zakročil lapačkou. Další šanci měl Pulpán, trefil ale pouze tyčku a ani z dorážky se neprosadil nejlepší extraligový střelec Kubalík.

Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém si domácí nejprve zahráli přesilovou hru čtyř proti třem, kterou ovšem nedokázali využít. V 65. minutě si vzal puk Gerhát, byl zastaven nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídili trestné střílení. Slovenský útočník si s nabídnutou možností poradil bravurně a zajistil tak Litvínovu druhý bod.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. J. Černý (Kubát), 65. Gehrát z trest. střílení - 14. Stach (Mertl, Gulaš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Polonyi, Zika. Vyloučení: 4:4. Bez Využití: Diváci: 4011.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Gerhát, V. Hübl, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - Matoušek, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík, Jones, Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - P. Straka, Kracík, D. Kindl - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín