Hlavní obsah

Volfíci: Teď chceme vyhrát i olympiádu

Na kontě už mají bronz z olympijských her v Aténách, zlatých medailí z pražského kanálu v Troji si ale vodní slalomáři Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek cení ještě víc. "Tady startovalo 29 lodí, zatímco v Aténách jen 12," upozorňují úřadující mistři světa v rozhovoru pro Právo.

Foto: Petr Cihelka

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali v Praze-Troji titul mistrů světa.

Článek

Mezi deblkanoisty jste o víkendu získali v Praze titul mistrů světa. Ve sbírce máte i olympijský bronz z Atén. Dají se ty úspěchy nějak porovnat? Ondřej Štěpánek: Olympijské hry jsou něco jiného než mistrovství světa. Tady startovalo 29 lodí, zatímco v Aténách jen 12, takže některé kvalitní posádky kvůli účastnickým limitům chyběly. Proto si zlata z Prahy cením výsledkově víc. Ale teď máme jasný cíl: Vyhrát olympiádu v Pekingu.

Jaroslav Volf: Olympijské hry budou zajímavé. Musíme nejdřív zvládnout domácí kvalifikaci, protože od nás pojede do Číny kvůli omezení účastnických míst jen jedna loď. A kvalitních adeptů je tu hodně -Šneci (Jiras s Máderem - pozn. red.) i Járové Pospíšil s Pollertem, navíc se objevují mladé nadějné posádky.

Jak jste si užili první hodiny v roli světových šampiónů? Štěpánek: Po závodě jsem byl tak unavený, že jsem šel spát hned, jak jsme se s manželkou vrátili domů. V týdnu mě trápily zdravotní problémy, takže nebylo ani pomyšlení na nějaké oslavy.

Volf: Zašli jsme doma v Brandýse aspoň na večeři s rodiči, noc byla jinak klidná. Všechny velké oslavy zůstaly až na nedělní hromadnou párty po skončení mistrovství.

Kolik jste po závodě dostal gratulací po telefonu? Volf: Na displeji stálo, že je potřeba vymazat schránku, už když jsem se k němu dostal v loděnici. A v neděli ráno znovu! Pak se vybila baterie, takže jsem vyřizování vzkazů a gratulací musel odložit až na pozdější dobu...

Vrchol slalomářského roku jste zvládli ze všech nejlépe. Co vás ještě čeká? Volf: Sezóna pro nás ještě nekončí, protože začátkem září bude mistrovství republiky. Trénink už asi nebude moc intenzívní, musíme se ještě domluvit. Ale teď si dáme 14 dní volna. První týden budu tady a pak bych rád vyrazil na krátkou dovolenou. Ještě nic nemám vymyšleného, ale protože mě baví surfování, tak někam, kde fouká. Akorát přítelkyni to vůbec neláká, tak pojedu na pár dní bez ní a pak budeme spolu.

Štěpánek: Já moc času na odpočinek nebudu mít ani o dovolené, protože za dva měsíce čekáme s Vandou miminko a je třeba připravit spoustu věcí.

Jak vysoká je prémie za zlato a už víte, co s ní uděláte? Štěpánek: Svaz vypsal za titul 150 tisíc korun. Protože stavíme baráček, tak se mi každý podobný příspěvek moc hodí.

Volf: Já se do papírů vůbec nedíval, myslel jsem, že to bude někam ke "stovce". Ale Ondra to má určitě zmáknuté... Většina padne na dluh spojený s koupí bytu. A zbytek použijeme na něco pěkného do domácnosti.

Reklama

Související témata: