Hlavní obsah

Lugano - Plzeň 3:2Šok! Plzeň prohrála s posledním celkem švýcarské ligy a zkomplikovala si situaci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Bottani 1 : 0
69. Carlinhos 2 : 0
76. Krmenčík 2 : 1
88. Gerndt 3 : 1
89. Bakoš 3 : 2
Záznam online reportáže

Lucern

Fotbalisté Viktorie Plzeň po bídném výkonu prohráli ve čtvrtek večer v Lucernu s posledním celkem švýcarské ligy Luganem 2:3 a hodně si zkomplikovali situaci ve skupině G Evropské ligy. Sérii zápasů bez vítězství na hřišti soupeře v evropských pohárech rozšířili Západočeši na dvanáct. Naopak domácím svitla naděje na druhé místo ve skupině.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Luganský Mattia Bottani oslavuje gól proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Po téměř dvou měsících přivedl Viktorii na trávník jako kapitán Roman Hubník, který byl jednou z pěti změn v základu proti nedělnímu ligovému duelu se Spartou. Plzeň měla na prázdném stadiónu převahu fanoušků, kteří zaplnili sektor hostí. Na ostatních tribunách byly ostrůvky domácích, ochozy za brankami zely prázdnotou.

Viktoriáni začali aktivně, přestože branku Lugana neohrozili, jako by si řekli, že to půjde samo a iniciativu přenechali soupeři. A mohli na to zle doplatit. Carlinhos první ránou sestřelil Hubníka, druhou mu u tyče vyškrábl Hruška. Do třetice ho po dlouhém pasu našel Bottani, ale Carlinhos poslal tutovku vedle zívající branky.

Hosty tahle šance probudila, znovu získali převahu, ale Řezník ani Petržela nebyli v zakončení úspěšní. Navíc plzeňskou kombinaci brzdila i spousta nepřesných přihrávek, bylo znát, že v tomto složení nejsou zvyklí hrát. Především Čermák těžko hledal v kombinaci se spoluhráči společnou řeč. Mnohem méně, než jindy byla v akci i obě křídla Petržela a Pilař. Prvně jmenovaný po dlouhém pasu Hubníka šel sám na gólmana, ale nechal se dostihnout...

Domácí viditelně vsadili na pevnou defenzívu a rychlé protiútoku, což se jim až na zakončení dařilo. Hosté působili chvílemi dojmem, že si přijeli pro tři body, které jim soupeř musí odevzdat. Chybělo jim především větší nasazení a důraz. Nedokázali se dostat do tradičních obrátek a k rychlé kombinaci, kterou válcují soupeře v české lize. Domácí byli důraznější, ale k přesnému a nebezpečnému zakončení už se do konce poločasu nedostali.

Dva údery domácích

V úvodu druhé půle hostům zatrnulo. Bottani si pomohl ve sprinterském souboji s Hubníkem faulem, šel sám na Hrušku, ale místo střely hledal v šestnáctce spoluhráče. Naštěstí pro hosty marně. Krátce na to pálil Bottani z hranice šestnáctky, ale branka pro něj byla příliš úzká. Až na tribunu bylo slyšet, jak o sebe o chvíli později cvakly hlavy Hubníka a Carlinhose, naštěstí oba mohli pokračovat, ale Hubník, který schytal spoustu ran, si musel připadat chvílemi jako otloukánek. Viktorka ale dál hrála na půl „ligového" plynu.

A to se jí po hodině hry vymstilo. Golemič vyvezl míč z vlastní poloviny, Bottani se stihl stáhnout z ofsajdového postavení, aby vzápětí prošel mezi stopery a lehce překonal i vyběhnuvšího Hrušku. Krátce nato přišla dalších chyba Hájka v rozehrávce, Bottani opět utekl, polovysokou přihrávkou našel Carlinhose, který střelou ze vzduchu podruhé překonal Hrušku.

Dva údery domácích, kteří na rozdíl od hostů dali do utkání srdce, jak sliboval jejich kouč před zápasem, viktoriány příliš nerozhýbaly. Domácí sice zatlačili k jejich šestnáctce, ale ti srdnatě odolávali až do okamžiku, kdy střídající Zeman posadil míč přesně na hlavu Krmenčíka, který snížil. Při tlaku Viktorie domácí podržel několikrát gólman Da Silva, ale tvrdý úder jí zasadil po brejku Gerndt. Bakoš už opět dokázal jen snížit.

Utkání 3. kola základní skupiny G fotbalové Evropské ligy:
FC Lugano - Viktoria Plzeň 3:2 (0:0)
Branky: 63. Bottani, 69. Carlinhos, 88. Gerndt - 76. Krmenčík, 89. Bakoš. Rozhodčí: Jovanovič - Stojkovič - Mihajlovič (všichni Srb.). ŽK: Piccinocchi, Črnigoj, Mariani, Daprelá - Bakoš, Zeman. Diváci: 2530.
Lugano: Da Costa - Mihajlovic, Rouiller, Golemič, Daprelá - Piccinocchi, Ledesma, Mariani - Črnigoj (85. Padalino), Carlinhos (73. Sabbatini), Bottani (70. Gerndt). Trenér: Tami.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hubník, Hájek, Havel - Čermák, Hrošovský - Petržela (56. Kopic), Kolář (56. Krmenčík), Pilař (70. Zeman) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: