Hlavní obsah

Plíšková má smůlu, Hráčkou roku je Španělka. Češky měly čtyři nominace, jak dopadly?

Praha

Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová byla vyhlášena Hráčkou roku na okruhu WTA. České tenistky žádnou že čtyř nominací v anketách WTA neproměnily v zisk ocenění, vždy zůstaly mezi poraženými.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Světová tenisová jednička Garbiňe Muguruzaová na turnaji v Pekingu.

Článek

Wimbledonská vítězka Muguruzaová dostala přednost mimo jiné před Karolínou Plíškovou, kterou po US Open vystřídala na čtyři týdny v čele světového žebříčku.

Petra Kvitová aspirovala na cenu za Návrat roku po loňském přepadení, při kterém jí pachatel vážně pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Ocenění obdržela Američanka Sloane Stephensová, která po zranění a operaci nohy spadla ve světovém žebříčku až na 957. místo, ale v létě se dostala do výborné formy a na US Open získala první grandslamový titul.

Nováčkem roku, na kterého byla nominována i vítězka dubnového turnaje v Bielu Markéta Vondroušová, se stala Američanka Catherine Bellisová. Osmnáctiletá tenistka sice žádný titul nezískala, ale v žebříčku v srpnu vyšplhala až na 35. místo.

V anketě neuspěla ani nedávná světová jednička ve čtyřhře Lucie Šafářová, která se spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ucházela o cenu pro nejlepší pár sezóny. Zvítězily Švýcarka Martina Hingisová s Chan Yung-jan z Tchaj-wanu, které momentálně vládnou pořadí čtyřhry WTA. Letos spolu slavily devět titulů a před Turnajem mistryň mají na kontě sérii 18 vítězných zápasů.

Cenu pro hráčku s největším zlepšením získala Lotyška Jelena Ostapenková, senzační vítězka Roland Garros, které ovládla jako první nenasazená hráčka v open éře.

Zasloužila by si podle vás česká tenistka Karolína Plíšková titul Hráčky roku více než vítězka Garbiňe Muguruzaová?
Ano.
7,4 %
Ne.
92,6 %
Celkem hlasovalo 7195 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík