Hlavní obsah

Baník - Olomouc 1:1Ostrava neudržela těsné vedení a remizovala s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Hrubý 1 : 0
75. Moulis 1 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy a Olomouce se v dnešním utkání 11. kola nejvyšší soutěže rozešli smírem 1:1. Přestože Baník vedl čtvrtou trefou Roberta Hrubého v sezóně, náskok neudržel a olomoucký Pavel Moulis vyrovnávací trefou prodloužil jeho čekání na výhru už na deset zápasů. Baník i popáté v sezóně doma remizoval, Olomouc se bodově dotáhla na druhou Slavii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava padá po zákroku Davida Housky z Olomouce v utkání 11. kola HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Rozjetá Sigma se v první půli s rolí papírového favorita příliš nevyrovnala. I když na ní především v ofenzivní mezihře byla vidět větší herní pohoda i sebevědomí, narazila na disciplinovaný odpor Ostravy, která tentokrát defenzívu zvládala bez větší chyb a odpustila si domácí kolorit v podobě rychle obdrženého gólu.

Hanáci z úvodní platonické převahy vytěžili všehovšudy jedinou ránu na bránu, která z Houskovy kopačky sice gólmana Vaška ve 13. minutě možná zaštípala, ale moc šancí na průnik do sítě neměla.

Baník ale optický tlak Sigmy po dvaceti minutách potlačil, jenže v předfinální fázi nadějné situace kazil vlastní nepřesností. Až v 32. minutě dokázal Granečný po úniku z levé strany najít Hrubého, ale jeho hlavičku k tyči Buchta chytil.

Vzrůstající aktivita Ostravy ale padla na úrodnou půdu v úvodu druhé půle. Hrubý se na přední tyči hlavou opřel do dalšího centru Granečného a přehodil Buchtu. Rozhozené Sigmě mohl Hrubý zakrátko uštědřit další ránu, ale po chytré přihrávce Baroše ze sóla Buchtu neprostřelil.

Olomouc marně rozplétala domácí obranu 68 minut. Pak Hanákům konečně vyšel pas za obranu, ale střídajícího Chorého v jasné šanci vychytal Vašek. Otřesený gólman byl několik minut ošetřován a domácí jakoby vypadli z tempa. Hned poté totiž po obrovském závaru doslova propasíroval balon do sítě zblízka střídající Moulis.

Sigma v závěru cítila šanci na vítězství a tlačila se dopředu. Po nastřelené ruce Šindeláře se pět minut před koncem dožadovala penalty, ale sudí Zelinka nechal pokračovat ve hře. V nastavení ještě musel po druhé žluté kartě do sprch hostující Houska.

11. kolo první fotbalové ligy
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 54. Hrubý - 74. Moulis. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek. ŽK: Hrubý, O. Šašinka, Hlinka, Pazdera, Baroš - Jemelka, Houska, Vepřek. ČK: 90.+4. Houska. Diváci: 5617.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Sus, Hlinka, Hrubý, de Azevedo (79. Mičola) - O. Šašinka (79. Poznar) - Baroš. Trenér: Kučera.
Olomouc: M. Buchta - Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (89. Hála), Texl (55. Chorý), Houska, Falta (66. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: