Hlavní obsah

Detroit - Washington 3:4 po pr.Mrázek Ovečkina nevychytal, ten navíc sebral Jágrovi rekord. Hertl, Vrbata a Kaše asistovali

Petr Mrázek nezabránil v zápase s Washingtonem prohře 3:4 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 61:56 Alexander Ovečkin, který se v prodloužení trefil podvacáté v kariéře a v této statistice se posunul do čela před Jaromíra Jágra. Body za asistence si připsali také Tomáš Hertl ze San José a Radim Vrbata, jehož Floridě se nepovedlo dotáhnout do konce výborně rozehrané utkání s Tučňáky z Pittsburghu. Posledním český bodík si pak zapsal Ondřej Kaše při výhře svých Kačerů nad Montrealem.

Foto: ČTK

Brankář Detroitu Petr Mrázek v akci při utkání proti Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

V Detroitu se střídají gólmani prakticky v každém utkání. Po nepovedeném vystoupení Jimmyho Howarda v Torontu, dostal tentokrát příležitost český brankář. Ten dlouho odolával největším hvězdám soupeře. Překonat ho ale dokázali jiní. Andre Burakovsky a Jay Beagle si připsali své první branky v ročníku, druhý jmenovaný dokonce v oslabení. Naopak T.J.Oshie, který nakonec poslal zápas do prodloužení, je letos mimořádně produktivní. Na druhé straně hráče Rudých křídel může těšit forma slovenského útočníka Tomáše Tatara, který se v zápase blýskl hned dvakrát, obě trefy si schoval do druhé části hry. Rozhodnutí tedy přinesl nastavený čas. V přesilovce si několikrát vyměnili místa Bäckström s Ovečkinem a druhý jmenovaný nakonec prostřelil ostravského rodáka.

"Už ve druhé třetině jsem měl několik šancí, ale míjel jsem branku a několikrát předvedl jejich gólman pěkné zákroky," uvedl Ovečkin, s deseti trefami nejlepší střelec sezony. "Jsem rád, že mi to nakonec vyšlo. Už bylo na čase, aby se některá šance ujala," podotkl ruský útočník, po jehož špatné přihrávce ale otevřel Detroit v oslabení skóre.

"Na začátku utkání jsem měl několik zákroků a dostal se do rytmu. Cítil jsem se celkově dobře. Jen je škoda, že jsme nezískali dva body. To bych byl šťastnější," řekl Mrázek, který si před dvěma lety připsal proti Washingtonu čisté konto. Tehdy zastavil 38 střel včetně patnácti od Ovečkina. "Petr chytal i dnes velmi dobře a potvrdil, že se mu na Washington daří. Přesilovky jsou jejich silnou zbraní a on je dobře čte. Dokonce i tu v prodloužení málem měl," pochválil českého brankáře trenér Detroitu Jeff Blashill.

Martin Jones, který v brance Źraloků načíná svoji třetí sezónu byl dominantní postavou svého týmu na ledě New Jersey. Pochytal všech 28 střel Ďáblů a dovedl tak hosty ke třetí výhře. Do statistik se zapsal i Tomáš Hertl, šikovný český forvard přihrával na první branku Melkera Karlssona, který otevřel skóre zápasu, stejně jako své sezónní statistiky.

Naprosto zasloužené vítězství si vezou hráči kanadského Vancouveru z KeyBank Center v Buffalu. Hokejisté Cunucks zasypali Chada Johnsona v brance Sabres více než 40 střelami, utkání pak nabídlo také překvapivého hrdinu, kterým byl Derek Dorsett. Hráč čtvrté formace Vancouveru se předvedl dvěma brankami a jednou asistencí.

Výborně rozehranou partii s obhájcem Stanley Cupu měla Florida a to i díky přihrávce zkušeného Radima Vrbaty, který se podílel na prvním gólu McGinna. Vedení o dvě branky ještě stihl zajistit domácím Alexander Barkov. Opět se ale ukázalo jak se nevyplácí posílat Tučňáky do početních výhod. V zápase dokázali využít tři a nakonec i díky brankám Malkina a Crosbyho zvrátit duel na stranu Pittsburghu.

Devatenáctiletý finský supertalent Patrik Laine udeřil dvakrát v početní výhodě a největší měrou se zasloužil o vítězství Winnipegu nad Minnesotou v poměru 4:3. Minnesotě se  úvod soutěže nepovedl a v Centrální divizi, ve které je i její dnešní soupeř, zaujímá zatím jasně poslední pozici.

Druhým nejhorším celkem celé NHL zůstává po dnešku Montreal. Další jasnou porážku utržili svěřenci trenéra Claudea Juliena na ledě Aneheimu. Český mladík Ondřej Kaše si připsal bod za nahrávku na jednu z branek Dereka Granta, který se trefil hned dvakrát a táhl svůj tým za jednoznačným bodovým ziskem.

Výsledky NHL
NHL:
Buffalo - Vancouver 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky: 1. Justin Bailey, 18. Eichel - 26. a 60. Dorsett, 12. Markus Granlund, 29. D. Sedin. Střely na branku: 22:41. Diváci: 18 050. Hvězdy zápasu: 1. Dorsett, 2. D. Sedin (oba Vancouver), 3. Ch. Johnson (Buffalo).
New Jersey - San Jose 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky: 15. M. Karlsson (Hertl), 26. Pavelski, 39. Donskoi. Střely na branku: 28:33. Diváci: 14 381. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones, 2. Braun, 3. M. Karlsson (všichni San Jose).
Detroit - Washington 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
Branky: 46. a 53. Tatar, 25. Helm - 40. Burakovsky, 42. Beagle, 59. Oshie, 62. Ovečkin. Střely na branku: 37:41. Petr Mrázek (Detroit) odchytal 61:14 minuty, inkasoval čtyři branky z 41 střel a úspěšnost zásahů měl 90,24 procenta. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Ovečkin (Washington), 2. Tatar, 3. Mrázek (oba Detroit).
Florida - Pittsburgh 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Branky: 5. J. McGinn (Vrbata), 6. Barkov, 50. Weegar - 23. Malkin, 23. Rowney, 32. Crosby, 58. Sheary. Střely na branku: 31:48. Diváci: 15 756. Hvězdy zápasu: 1. Sheary, 2. Malkin (oba Pittsburgh), 3. Weegar (Florida).
Winnipeg - Minnesota 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky: 9. a 40. Laine, 10. Ehlers, 54. Wheeler - 20. Ch. Stewart, 31. M. Koivu, 36. M. Foligno. Střely na branku: 30:27. Diváci: 15 321. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler, 2. Laine (oba Winnipeg), 3. Zucker (Minnesota).
Anaheim - Montreal 6:2 (3:0, 0:2, 3:0)
Branky: 4. a 48. D. Grant (na druhou O. Kaše), 2. D. Rasmussen, 14. Vermette, 46. Montour, 48. Ch. Wagner - 23. P. Byron, 38. Gallagher. Střely na branku: 45:51. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. D. Grant, 3. Bieksa (všichni Anaheim)

Reklama

Související témata: