Hlavní obsah

Huddersfield - Manchester Utd. 2:1První porážka United! Chelsea zachraňovala výhru až v nervózní koncovce

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United poprvé v sezoně prohráli. V devátém kole anglické ligy podlehli 1:2 na hřišti nováčka Huddersfieldu, který dokázal slavný klub porazit poprvé od března 1952. Manchester City tak po výhře 3:0 nad Burnley navýšil náskok v čele tabulky na pět bodů před městským rivalem. Mistrovská Chelsea porazila Watford až díky vydařenému závěru 4:2. Watford venku prohrál poprvé v sezoně a přepustil soupeři čtvrté místo v tabulce.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Kanonýr Manchesteru United Romelu Lukaku se na hřišti Huddersfieldu snažil, ale porážce nezabránil.

Článek
Fotogalerie

Manchester United doplatil na individuální chyby. Před prvním gólem ztratil Mata míč, po čemž Mooy rozjel brejk. Inceovu střelu vyrazil De Gea pouze zpět k Mooyovi, který bez problémů dorazil balon do branky. Huddersfield ukončil 431 minut trvající čekání na soutěžní gól.

O pět minut později bylo s United ještě hůř, Lindelöfovo zaváhání v obraně pohotově zužitkoval Depoitre. Manchester po roce inkasoval dvě branky v prvním poločase.

Hosté následně tlačili a vytěžili i kontaktní branku, kterou v 78. minutě vstřelil po Lukakově centru střídající Rashford. Na vyrovnání už ale svěřenci Josého Mourinha nedosáhli a Huddersfield po šesti zápasech dokázal zvítězit.

Manchester City naopak zvládl roli favorita s přehledem. Po půlhodině hry fauloval gólman Burnley Pope v šestnáctce Bernarda Silvu a nařízenou penaltu proměnil Agüero, který se do sestavy vrátil poprvé od autonehody a 177. soutěžní trefou za "Citizens" vyrovnal klubový rekord Erica Brooka.

Domácí měli i po změně stran herní převahu, kterou využili ke dvěma slepeným gólům. Na přesnou Otamendiho hlavičku ze 75. minuty vzápětí navázal Sané a stal se prvním hráčem, který se za City trefil ve čtyřech domácích utkáních v rámci jedné sezony po sobě, od roku 2013, kdy se to povedlo Álvaru Negredovi.

Svěřenci Pepa Guardioly dosud ztratili jen dva body a posedmé v řadě zvítězili. Ukončili navíc sérii hostů, kteří před devátým kolem šestkrát po sobě bodovali.

Ve 12. minutě duelu s Watfordem rozehráli hráči Chelsea nakrátko rohový kop, Hazard našel Pedra, jehož technická střela zpoza vápna se odrazila od tyče do Gomesovy branky. Watford vyrovnal z poslední akce prvního dějství. Po dlouhém autovém vhazování se k odraženému míči dostal Doucouré a tvrdou ranou šajtlí překonal Courtoise. Všechny čtyři střely na branku francouzského záložníka v této sezoně skončily gólem.

Hosté dokonali obrat čtyři minuty po přestávce. Po Bakayokově zaváhání ve středu pole šel Watford do brejku, Richarlison našel ve vápně úplně volného Pereyru a ten s přehledem zakončil. O čtvrt hodiny později však musel argentinský útočník kvůli zranění opustit hřiště.

V 71. minutě se premiérové branky v sezoně dočkal střídající Batshuayi, který hlavou zužitkoval Pedrův centr. Španělský ofenzivní fotbalista Pedro je nejproduktivnějším hráčem Chelsea v roce 2017, ke 12 gólům přidal devět asistencí.

Rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem. Willian nacentroval z pravé strany, stoper hostů Kabasele jen lehce tečoval míč a Azpilicueta se hlavou nemýlil. V nastavení ještě skóroval Batshuayi, který ve třech zápasech proti Watfordu dal čtyři branky.

Leicester, který po nepovedeném úvodu ročníku propustil kouče Shakespeara, zvládl premiéru pod dočasným vedením Michaela Appletona a výhrou 2:1 ve Walesu se Swansea ukončil sérii šesti zápasů bez tříbodového zisku.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Chelsea - Watford 4:2 (71. a 90.+5 Batshuayi, 12. Pedro, 87. Azpilicueta - 45.+3 Doucouré, 49. Pereyra),
Huddersfield - Manchester United 2:1 (28. Mooy, 33. Depoitre - 78. Rashford)
Manchester City - Burnley 3:0 (30. Agüero z pen., 73. Otamendi, 75. Sané)
Newcastle - Crystal Palace 1:0 (86. Merino)
Stoke - Bournemouth 1:2 (63. Diouf - 16. Surman, 18. Stanislas z pen.)
Swansea - Leicester 1:2 (56. Mawson - 25. vlastní Fernández, 49. Okazaki)
18:30 Southampton - West Bromwich.

Reklama

Související témata: