Hlavní obsah

FC Turín - AS Řím 0:1Římané vyhráli v Turíně, uzdravený Schick zůstal na lavičce

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím v 9. kole italské ligy vyhráli 1:0 na hřišti FC Turín gólem Aleksandra Kolarova z přímého kopu. Uzdravený Patrik Schick do hry v dresu AS nezasáhl a zůstal na lavičce. AC Milán po třech prohrách v řadě získal alespoň bod za bezbrankovou remízu s Janovem, ale potřetí z posledních čtyř utkání nedal gól.

Článek

Římané měli v Turíně výraznou převahu, ale chyběla jim produktivita v útoku a neuměli si poradit s kvalitní obranou domácích. Vysvobodil je až v 69. minutě Kolarov. Srbský bek se už podruhé v sezoně prosadil z přímého kopu a zařídil těsnou výhru. AS jedenáctou venkovní výhrou v řadě vyrovnal rekord soutěže.

AC Milán se po výrazném letním posílení trápí a opět neskóroval. A to i kvůli tomu, že už ve 24. minutě přišel o vyloučeného stopera Leonarda Bonucciho. Ten dostal červenou kartu za tvrdý úder loktem do obličeje protihráče. Milán byl přesto aktivnější, ale na gól nedosáhl, opět ztratil body a v tabulce je až jedenáctý.

Juventusu Turín se povedl nezvyklý kousek, když vyhrál 6:2 na hřišti Udine, přestože hrál od 26. minuty a stavu 2:1 bez vyloučeného Maria Mandžukiče. Udine, v jehož sestavě byl Jakub Jankto, zatímco Antonín Barák zůstal jen na lavičce, přesilovou hru využilo k vyrovnání. Pak ale zcela selhalo a dovolilo Juventusu v deseti vysoko vyhrát. Hlavní zásluhu na tom měl Sami Khedira, který ve třiceti letech zaznamenal první hattrick v kariéře.

Český reprezentant Ladislav Krejčí chyběl v sestavě Boloně při prohře 0:1 na hřišti Atalanty Bergamo. Poslední Benevento prohrálo i devátý zápas sezony a stále čeká na první bod po postupu do nejvyšší soutěže. Tentokrát doma podlehlo 0:3 Fiorentině.

O výhře Sassuola na hřišti Spalu rozhodl gól Mattea Politana už ve 38. vteřině utkání.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Chievo - Hellas Verona 3:2 (23. a 30. z pen. Inglese, 73. Pellissier - 6. Verde, 55. Pazzini z pen.)
AC Milán - FC Janov 0:0
Benevento - Fiorentina 0:3 (18. Benassi, 47. Babacar, 66. Thereau z pen.)
Bergamo - Boloňa 1:0 (71. Cornelius)
FC Turín - AS Řím 0:1 (69. Kolarov)
Spal Ferrara - Sassuolo 0:1 (1. Politano)
Udine - Juventus Turín 2:6 (8. Perica, 48. Danilo - 21., 59. a 87. Khedira, 14. vlastní Samir, 52. Rugani, 90. Pjanič),
Lazio Řím - Cagliari 3:0 (7. z pen. a 41. Immobile, 49. Bastos).

Reklama

Související témata: