Hlavní obsah

Zlín - Liberec 3:2 PPNeskutečný finiš hokejistů Zlína. Tygři z Liberce vedli o dvě branky, nakonec padli v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Krenželok 0 : 1
22. Redenbach 0 : 2
58. Bukarts 1 : 2
60. Freibergs 2 : 2
64. Honejsek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína prohrávali v nedělním utkání 16. kola extraligy s Libercem ještě po 57 odehraných minutách 0:2. V drtivém finiši však dokázali srovnat a v prodloužení po trefě Honejska dokonce slaví výhru. Bílí Tygři prohráli venku osmý z devíti zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína díky skvěle zvládnuté koncovce na domácím ledě vyhráli nad Libercem 3:2 v prodloužení. Na ilustračním snímku diskutuje Pavel Kubiš ze Zlína s rozhodčím.

Článek

Úvod utkání moc šancí nenabídl, výjimkou byla možnost Ondráčka, ten ale Willovu bránu zblízka přestřelil. Na druhé straně Tygři zlobili z rychlých protiútoků a postupně přebírali iniciativu. Gólu se však diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky v prvních dvaceti minutách nedočkali.

Začátek prostředního dějství domácím hrubě nevyšel, naopak Liberečtí si nemohli stěžovat. Nejprve po půl minutě hry z hranice brankoviště dorazil kotouč za brankáře Kašíka Krenželok, načež v čase 21:16 na něj navázal gólem z nulového úhlu Redenbach.

Oklepat se mohli Berani při minutu a půl trvající přesilové hře ve čtyřech proti třem, branku Willa ale ani jednou neohrozili. Snížit mohl poté ve 31. minutě Okál, který dostal nabídku na gól od Sedláčka, domácí útočník ale zblízka trefil jenom beton libereckého brankáře. Nadějně vypadalo i přečíslení Beranů, Ondráček ale nezvládl přihrát.

Start třetí třetiny zase vyšel domácím. Popelka nejprve v úniku nezvládl svůj bekhendový blafák dotáhnout do gólového konce, posléze z výhodné pozice mířil mimo tři tyče i Roberts Bukarts.

Při vyloučení Špačka mohli domácí hrát přesilovku pět na tři, sudí ale přehlédli vysokou hůl v obličeji Šťastného. Zvýšit na rozdíl tří branek mohl v úniku Bartovič, místo gólu ale dostal dvě minuty za seknutí do Kašíka. Početní výhodu si však domácí nezahráli, Freibergs se totiž za svého brankáře mstil.

Severočeši už ve třetí části nikam nespěchali, soupeře ale zároveň do ničeho nepouštěli. Už čtyři minuty před koncem Berani zkusili hru bez brankáře, což se jim vyplatilo! V polovině 58. minuty propálil Willa Roberts Bukarts, další Lotyš Freibergs pak 16 sekund před sirénou dokonal zázrak úspěšnou dorážkou.

Liberec tak ve slibně rozehraném utkání přišel o první tříbodové vítězství venku. A nakonec také o výhru, neboť parádní kombinaci v prodloužení zakončil po ideální Freibergsově nabídce Antonín Honejsek.

16. kolo hokejové extraligy
Aukro Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodloužení (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Roberts Bukarts (D. Šťastný), 60. Freibergs (Ferenc, D. Šťastný), 64. Honejsek (Freibergs) - 21. L. Krenželok (Bulíř), 22. Redenbach (Šmíd). Rozhodčí: Mrkva, M. Novák - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3443.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Gazda - Okál, P. Sedláček, Fořt - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Klhůfek, Popelka, Rihards Bukarts. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice