Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 3:2Piráti z Chomutova doma vyhráli nad Pardubicemi, dvěma trefami rozhodl Vondrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Vondrka 1 : 0
30. Beran 1 : 1
37. Valach 2 : 1
49. Rolinek 2 : 2
59. Vondrka 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejoví Piráti z Chomutova vyhráli v nedělním utkání 16. kola extraligy nad HC Dynamo Pardubice 3:2. Dvěma góly zápas rozhodl ve prospěch Severočechů zkušený útočník Michal Vondrka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Vondrka, kapitán týmu a autor dvou gólů Chomutova.

Článek

Piráti nastoupili v pozměněné sestavě, čímž kouč Růžička zareagoval na šňůru neúspěchů. Utkání začalo z obou stran opatrně. Do úvodní šance si najel po pravém křídle Skokan, ale v brankovišti zabránil zakončení Kacetl, jenž poté vytěsnil i nahození Sklenáře a tvrdou ránu Poletína z vrcholu levého kruhu. Od poloviny třetiny si oba celky zahrály přesilovku, ve které však ani jeden ze soupeřů neuspěl.

Do druhé části se přenesla hra ve čtyřech proti čtyřem po trestech těsně před přestávkou, čehož mohl využít Tomášek. Jeho bekhendu z hranice brankoviště vystavil stopku Lukeš. Vedení zajistil domácím ve 25. minutě Vondrka, jenž sám před gólmanem trefil pravý roh branky.

V polovině duelu byl hodně aktivní Starý, který nejprve sám neuspěl, ale poté byl strůjcem vyrovnávacího gólu, jelikož jeho ránu od modré čáry tečoval do sítě Beran. Po nastřelené tyčce Duškem, Valach čtyři vteřiny před vypršením Mojžíšova trestu úvodním gólem v sezoně vrátil vedení na pirátské hole.

Od začátku závěrečného dějství Piráti téměř nehráli v pěti, jelikož se krátce po sobě nechali vyloučit Lauko, Koblasa a Slovák. Ve druhém oslabení jel sám na gólmana Tomica, ale nepovedlo se mu zakončit. Pět vteřin po návratu Slováka si Rolinek počkal u pravé tyčky, odkud zamířil přesně a vyrovnal.

O pár momentů později se mohl poprvé v extralize prosadit Havel, který ale z mezikruží selhal. Na začátku 59. minuty Skokan přihrál zpoza brány na Vondrku, jenž trefil bližší růžek Kacetlovy brány. V posledních vteřinách to zkoušely Pardubice v šesti, k vyrovnání jim to nepomohlo.

16. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Slovák), 37. Valach (Slovák, Koblasa), 59. Vondrka (Skokan) - 30. M. Beran (Starý, Cardwell), 49. Rolinek (Čáslava, Cardwell). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - J. Ondráček, D. Klouček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 3903.
Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Dlapa, L. Chalupa - V. Tomeček, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Lauko, Skokan, Poletín - J. Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský - Tomášek, Marosz, S. Treille - Quenneville, Bojko, Perret - Vondráček, Dušek, Rolinek - M. Beran, Poulíček, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice