Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 0:2Mistrovská Kometa zastavila sérii neúspěchů, z Boleslavi veze tři body a zase vede tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Zohorna 0 : 1
60. Dočekal 0 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Úřadující hokejoví mistři vyhráli v nedělním utkání 16. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:0. Kometa zastavila sérii tří porážek díky vítězné trefě Hynka Zohorny v oslabení a je v čele. Výhru pak pečetil v poslední minutě Dočekal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Pacovský (vpravo) z Mladé Boleslavi atakuje Marcela Haščáka z Brna v utkání 16. kola extraligy.

Článek

Hned v úvodu se dostal po Holíkově sklepnutí puku ve středním pásmu do šance Klepiš, ale Vejmelka zasáhl. Maxwell si poradil se Zaťovičovou střelou a oba gólmani pak kryli i další nebezpečné pokusy. Velkou šanci měl na straně hostů ve 12. minutě po střele Gulašiho Nahodil, ale s dorážkou neuspěl.

Za tři minuty Holík uvolnil Klepiše, který zblízka ztroskotal na Vejmelkových betonech. Maxwell zasáhl při šanci Hynka Zohorny po objetí branky. Domácí se ubránili při trestu Pacovského, který pak před koncem první dějství měl šanci z dorážky, jenže Vejmelku zastoupil Malec.

V druhém dějství se ocitl po Dočekalově přihrávce před Maxwellem Haščák, ale zakončení neměl snadné. Vejmelku prověřil Eminger a brněnský gólman se vyznamenal při přečíslení dvou na jednoho Lence se zakončujícím Musilem i při Urbanově šanci. Mladoboleslavský gólman si poradil s dvěma Malletovými pokusy a zlikvidoval i možnosti Bartejse a Hrušky.

Ve 44. minutě se dostal sám před Maxwella Nahodil, ale minul. Po Hruškově faulu hráli první přesilovku v utkání také domácí a Urban nedotlačil puk za Vejmelku. Kometa se vzápětí ubránila i při trestu Haščáka a při Malcově pobytu na trestné lavici dokonce ve vlastním oslabení skórovala.

Po Kotvanově chybné rozehrávce po mantinelu uvolnil Mallet Hynka Zohornu, který ránou z mezikruží prostřelil Maxwella. Domácí se snažili marně o odpověď a mohli děkovat svému brankáři, že kryl v 54. minutě další možnost Zaťoviče. V závěrečné power play domácích vyrazil Vejmelka nebezpečnou střelu Holíka a z brejku pečetil výsledek 29 sekund před koncem do prázdné branky Dočekal.

16. kolo hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 51. H. Zohorna (Mallet), 60. Dočekal (Vincour). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3876.
Mladá Boleslav: Maxwell - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Stříteský, Němeček, Eminger - Lenc, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Pacovský - M. Procházka, P. Musil, Urban - P. Kousal, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.
Brno: Vejmelka - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, Nahodil, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Mallet, J. Hruška, H. Zohorna - Haščák, V. Němec, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články