Hlavní obsah

Detroit - Vancouver 1:4Detroit bez Mrázka počtvrté za sebou prohrál. Frk ani nevystřelil na bránu

Detroit/Praha

Hokejisté Detroitu bez brankáře Petra Mrázka prohráli v nedělním duelu s Vancouverem vysoko 1:4. Hlavní hvězdou utkání se stal švýcarský útočník Sven Bärtschi, jenž pomohl k výhře Canucks dvěma góly.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Radost hokejistů Vancouveru Canucks po vítězství v Detroitu.

Článek

„Měl jsem v posledních pěti zápasech spoustu šancí a jsem rád, že jsem konečně nějaké proměnil," radoval se hrdina večera po prvních dvou trefách v sezóně.

Za Vancouver se ještě trefili Derek Dorsett a Jake Virtanen, dvaceti úspěšnými zákroky se na vítězství podílel gólman Jacob Markström.

Jedinou trefu Detroitu zaznamenal v první třetině při vyrovnání na 1:1 Anthony Mantha. Jimmy Howard, který po dvou zápasech vystřídal v brankovišti Petra Mrázka, si v bráně připsal 33 zásahů, ale čtvrté porážce v řadě svého týmu nezabránil.

Vancouver totiž zlomil utkání třemi góly ve druhé třetině, v níž přestřílel domácí 18:6. „Přišlo mi, že jsme v první třetině nehráli s velkým zápalem. Ale ve druhé už jsme totálně selhali," zlobil se kouč Red Wings Jeff Blashill.

V dresu Detroitu se neprosadil ani český útočník Martin Frk, jenž sice v prvních čtyřech zápasech sezóny zaznamenal čtyři body za tři góly a jednu asistenci, teď už ale popáté vyšel bodově naprázdno. V neděli během necelé čtvrthodiny strávené na ledě ani jednou nevystřelil na bránu, připsal si tři hity a ve statistice plus/minus skončil na nule.

Detroit - Vancouver 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Branky: 19. Mantha - 15. a 34. S. Bärtschi, 29. Dorsett, 40. Virtanen. Střely na branku: 21:37. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. S. Bärtschi, 2. Virtanen, 3. Horvat (všichni Vancouver).

Reklama

Související témata: