Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:2 SNBílí Tygři urvali výhru až v samostatných nájezdech, rozhodl Krenželok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Havlín 1 : 0
31. Laš 1 : 1
38. Stránský 2 : 1
42. Ostřížek 2 : 2
65. Krenželok (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

V předehrávce 17. kola hokejové extraligy zvítězili hráči Liberce. Bílí Tygři udolali Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. Vítěznou trefu si připsal útočník Lukáš Krenželok. Hanáci padli po předchozích třech výhrách, přesto se posunuli z devátého místa na sedmé. Liberec je jedenáctý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól Tomáše Havlína, jednadvacetiletý obránce si připsal první extraligovou branku.

Článek
Fotogalerie

V úvodu hrozili více hosté, jenže gólman Will jejich pokusy pochytal. V páté minutě mohli jít do vedení Bílí Tygři, když Bakoš dostal přihrávku do úniku, zakončil efektně s hokejkou mezi nohama, ale Konrád stihl jeho pokus vyrazit. O chvíli později ještě gólmana Olomouce prověřil Jánošík. Při Knotkově vyloučení ztroskotali na Konrádovi také Lakatoš a Ordoš.

Nebezpeční byli i hosté, ale větší šance měli nadále Bílí Tygři. Bakoš nebezpečně vypálil po individuální akci, ale Konrád byl opět na místě. Stejně tak po Bulířově vyjetí zpoza branky. Na druhé straně ztroskotal na Willovi Ostřížek.

Do druhé části vstoupili domácí náporem. Po Dernerově přihrávce ještě Ordoš minul, ale ve 26. minutě se už Liberec radoval. Redenbach našel zpoza branky za kruhy Havlína, který zamířil přesně do levého horního rohu Konrádovy branky. Ve svém 25. zápase v extralize se liberecký bek radoval z premiérové branky.

Další možnost Bílých Tygrů měl Bakoš, na druhé straně podržel Will svůj tým při šancích Eberleho a Knotka. Při Staňkově vyloučení hosté dokonce ve vlastním oslabení vyrovnali. Vyrůbalík uvolnil na pravém kruhu Laše, který zamířil přesně k protější tyči. Za domácí nejdříve neuspěli Šmíd, Jaroslav Vlach ani Bartovič, ale ve 38. minutě už jim vrátil vedení po Vlachově vyhraném vhazování Stránský.

Po 114 vteřinách třetí třetiny bylo opět vyrovnáno. Ostřížek využil clony před Willem a skóroval zpoza pravého kruhu. Potom se Liberec ubránil ve svém prvním oslabení v utkání při Kolmannově trestu. V 52. minutě musel Konrád krýt Bartovičův nebezpečný pokus, Willa o tři minuty později neprostřelil Laš. Nastavení neodvrátil ani v 58. minutě Stránský, jehož střelu Konrád ukryl v lapačce.

V nastavení při signalizovaném vyloučení mohl rozhodnout Krenželok, ale po průniku proti jeho blafáku do forhendu stihl Konrád vystrčit pravý beton. Při pobytu Skladaného na trestné lavici hosté odolali. V nájezdech se prosadili jen domácí Krenželok a Redenbach.

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Havlín (Redenbach, Bakoš), 38. J. Stránský (J. Vlach), rozhodující sam. nájezd L. Krenželok - 31. Laš (Vyrůbalík), 42. Ostřížek (Staněk). Rozhodčí: Pražák, Šír - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4731.
Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Jergl, Herman, Holec - od 41. navíc Roman Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: